Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Därför startar vi uppropet #släppsarongen

19 jun, 2019 
Redaktionen
#släppsarongen allas.se
Vi vet att många kvinnor skyler sin kropp eller helt undviker stranden i sommar. Därför lanserar allas.se kroppsuppropet #släppsarongen. Vill du hänga på?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Extrakilon, hängröv, minituttar, jätterumpa, mammamagar, apelsinhud, bortopererade bröst, hudåkommor, åderbråck, stomipåsar, funktionsvariationer, ärr, för smal, hudåkommor, kroppshår – listan på komplex är oändlig. Och fortfarande finns det kvinnor som döljer sina kroppar och undviker stranden. Ibland ett helt liv.

Från det att vi är unga matas vi kvinnor med tips på bikinis för olika kroppar. Och tanken med dessa guider som vi så snällt fått av medier i alla år (ja, kvinnomagasinen är högst medskyldiga) är att vi ska försöka framhäva det som är rätt och dölja sånt som är fel. Vi har oombett blivit indelade i olika kroppstyper (minns ni äpplet, päronet, timglaset och den raka?) och vi har fått lära oss att vi ska ÅTGÄRDA! Fylla ut med padding i tuttregionen och använda långrandigt på underdelen – ”det har en förvillande effekt” och dina höfter kommer se ”slankare ut”.

Och så kom STRANDPLAGGEN! Dessa kanonuppfinningar som är till för att skyla kroppen helt och hållet. Här finns tunikan – ett chict tält att gömma sig i när man ska gå och köpa glass. Söta strandkjolen som döljer gropiga rumpan. Och inte minst sarongen – som liksom döljer allting! Så att resten av solbadarna slipper se otäcka muffinsmagar (VEM uppfann det ordet?), celluliter och annat skröfs.

Annons

#släppsarongen

Tack, men nej tack. Vi behöver inga guider. Vi behöver inte delas in i kroppstyper. Vi behöver inga saronger att vira runt oss. Och vi behöver VERKLIGEN inte några kommentarer om våra kroppar.

Vi behöver bara få vara. Vi behöver få njuta av bad och sol och inte fokusera på kroppskomplex.

Vi på kvinnosajten allas.se vill med kroppsuppropet #släppsarongen inkludera alla härliga kvinnokroppar, uppmana till att vägra strandskam och inspirera till att göra beach 2019 till allas!

Tack till alla er som har delat med er av stärkande berättelser och peppande ord, bilder och videor. Vi är rörda av allt engagemang.

Hänger du också på vårt upprop #släppsarongen i sommar?

Lägg upp valfri bild eller video i sociala medier och tagga med #släppsarongen

Vi ses på stranden!

Läs alla våra #släppsarongen-artiklar här

Annons