Artikeln innehåller reklamlänkar

Dejta säkert: 5 tips när du ska träffa någon ny

Äldre par fikar och pratar.

Träffas i en offentlig miljö första gången, men se till att det inte är för stökigt så att ni inte hör vad ni säger.

Foto: TT/Shutterstock

Är du sugen på att börja dejta via nätet? Ta det säkra för det osäkra och läs detta innan du ger dig i kast med att stämma träff!

Nätdejting är ofta såväl roligt som spännande – och framgångsrikt. Att träffa en ny partner via en kontakt på Internet är i dag det vanligaste sättet att inleda en ny relation. Men kontakterna via nätet behöver ju inte bara handla om romantik, det kan ju lika gärna vara att du söker en ny väninna eller en hundvakt.

Tips: Lär dig mer om nätdejting i smarta guideböcker – klicka här (länk till Adlibris)

Oavsett vilket syfte du har bakom dina kontakter med nya personer på nätet är säkerheten en faktor som du behöver ta i beaktande inför ert första fysiska möte.

Se också: 10 digitala fraser du borde känna till

10 digitala fraser du borde känna till
1:12

Efter reklamen: 10 digitala fraser du borde känna till

(1:12)

Slå på ljud

De flesta människor är ärliga, men för att vara helt säker på att du har att göra med en normal och vettig person finns det några säkerhetsåtgärder du bör vidta.

Digitalt utanförskap kan bli socialt utanförskap

Att bestämma träff med någon som man har träffat på en dejtingsida kan minst sagt kännas pirrigt. Ett enkelt knep för att inte bygga upp alltför stor nervositet eller orealistiska förväntningar är att bestämma träff så snart som möjligt om du pratar med någon som du tror kan vara aktuell.

5 säkerhetstips när du ska träffa din nätdejt

  1. Se till att alltid träffas på neutral mark första gången, aldrig hemma hos någon av er.
  2. Välj en aktivitet där ni rör er bland andra människor, till exempel ett kafé eller en restaurang. Tänk på att det inte är ett alltför stökigt ställe, detta kan förstöra era chanser att ha ett normalt samtal.
  3. Försök att kolla upp personen som du ska träffa på sociala medier och Google – är han eller hon verkligen den som han eller hon utger sig för att vara?
  4. Meddela en närstående om dina planer – berätta var och när ni ska ses.
  5. Be en vän ringa dig under daten för att säkerställa att allt är okej. Avtala också att du ringer upp efter datens slut och du är hemma igen.

Tips: Lär dig mer om nätdejting i smarta guideböcker – klicka här (länk till Adlibris)