Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Dejta säkert: 5 tips när du ska träffa någon ny

05 jul, 2021 
Malin Perlheden
Äldre par fikar och pratar.
Träffas i en offentlig miljö första gången, men se till att det inte är för stökigt så att ni inte hör vad ni säger.
Är du sugen på att börja dejta via nätet? Ta det säkra för det osäkra och läs detta innan du ger dig i kast med att stämma träff!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nätdejting är ofta såväl roligt som spännande – och framgångsrikt. Att träffa en ny partner via en kontakt på Internet är i dag det vanligaste sättet att inleda en ny relation. Men kontakterna via nätet behöver ju inte bara handla om romantik, det kan ju lika gärna vara att du söker en ny väninna eller en hundvakt.

Tips: Lär dig mer om nätdejting i smarta guideböcker – klicka här (reklamlänk)

Oavsett vilket syfte du har bakom dina kontakter med nya personer på nätet är säkerheten en faktor som du behöver ta i beaktande inför ert första fysiska möte.

Se också: 10 digitala fraser du borde känna till

10 digitala fraser du borde känna tillBrand logo
10 digitala fraser du borde känna till

De flesta människor är ärliga, men för att vara helt säker på att du har att göra med en normal och vettig person finns det några säkerhetsåtgärder du bör vidta.

Att bestämma träff med någon som man har träffat på en dejtingsida kan minst sagt kännas pirrigt. Ett enkelt knep för att inte bygga upp alltför stor nervositet eller orealistiska förväntningar är att bestämma träff så snart som möjligt om du pratar med någon som du tror kan vara aktuell.

5 säkerhetstips när du ska träffa din nätdejt

  1. Se till att alltid träffas på neutral mark första gången, aldrig hemma hos någon av er.
  2. Välj en aktivitet där ni rör er bland andra människor, till exempel ett kafé eller en restaurang. Tänk på att det inte är ett alltför stökigt ställe, detta kan förstöra era chanser att ha ett normalt samtal.
  3. Försök att kolla upp personen som du ska träffa på sociala medier och Google – är han eller hon verkligen den som han eller hon utger sig för att vara?
  4. Meddela en närstående om dina planer – berätta var och när ni ska ses.
  5. Be en vän ringa dig under daten för att säkerställa att allt är okej. Avtala också att du ringer upp efter datens slut och du är hemma igen.

Tips: Lär dig mer om nätdejting i smarta guideböcker – klicka här (reklamlänk)

Annons