Detta gör svenska kvinnor i karantän – 5 vanligaste aktiviteterna

Kvinna sitter i en soffa och ser glad ut.

Foto: TT/Shutterstock

En undersökning med över 3 000 personer avslöjar vad svenskarna gör i coronakarantän. Se resultatet här!

Vårvintern 2020 har minst sagt varit speciell. I stället för att vi, vår vana trogen, börjar röra oss alltmer utomhus stannar många inomhus för att minska risken för att bli smittade, eller smitta andra, med det fruktade coronaviruset.

Skolklassens oväntade hyllningar när Inga fyllde 96 år:

Att sitta i hemkarantän behöver inte bara vara av ondo. Kreativiteten flödar i svenska hem och du har säkert kommit på nya och spännande saker att roa dig med på hemmaplan. Börjar fantasin tryta, eller är du bara nyfiken på vad resten av befolkningen gör i sina hem? Vi har svaret på hur svenskarna har tillbringat tiden i karantän hittills.

Familjen hamnade i karantän – återskapar kända konstverk

Om undersökningen

Undersökningen gjordes mellan den 16 april och den 21 april 2020 på allas.se där läsarna fick svara på frågan om vilket deras främsta tidsfördriv varit under tiden de varit tvungna att stanna hemma. Formuläret bestod av 14 alternativ där det gick att välja fler än ett. Totalt svarade 3 209 personer på undersökningen varav drygt 80 procent av de tillfrågade är kvinnor mellan 35 och 70 år.

Detta har flest svenskar tillbringat tiden med under coronaviruset

En klar majoritet, 1 896 personer, svarade att de lägger sin tid på att titta på tv-serier och filmer. Detta alternativ följdes av 1 077 personer som utmanar de små grå genom att lösa korsord – en alltid lika populär sysselsättning.

Det tredje mest populära alternativet är mer praktiskt orienterat och handlar om att jobba i trädgården. Hela 1 053 av de tillfrågade uppgav att de lägger tiden i hemkarantän på aktiviteter som att rensa ogräs, plantera blommor och beskära sina fruktträd.

Den som inte har en trädgård ägnar sig gärna åt sitt hem mer än vanligt, i alla fall om man får tro undersökningen. Nästan 1 000 personer uppgav att de städar väldigt mycket mer än vanligt, tätt följt av de 882 personer som uppgav att de har börjat baka. Nästan lika många, 851, uppgav att de blivit riktiga bokmalar under tiden i karantän och läser böcker på löpande band.

Källor: allas.se och Google Analytics

Coronaviruset: 4 positiva framsteg som ger nytt hopp