Artikeln innehåller reklamlänkar

Digitant-Malin: Därför älskar jag Pinterest

Malin Perlheden och bild från Pinterest.

Malin Perlheden samlar gärna inspirationsbilder på Pinterest.

Gillar du också att samla inspirationsbilder på nätet? Malin Perlheden, författare till boken Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, guidar dig till Pinterest.

I tonåren hade jag en häst och alla som någon gång varit i närheten av en så kallad hästtjej vet vad det innebär; vi lever för våra fyrbenta vänner och lägger varje ledig sekund i stallet. Ridsporten är dock tyvärr en ganska dyr hobby, och inget budgetvänligt alternativ för någon förälder, inte heller för min ensamstående pappa. Han var snäll och lät mig ha min älskade häst, men några extravaganser utöver nödvändigheter som stallplats och mat, var det aldrig tal om. Allt det som jag också ville ha i form av blanka läderstövlar och träns med strassbeklätt pannband, kunde jag bara drömma om.

Men det fina med drömmar är ju att de är helt gratis! Så istället för att hänga läpp över allt det jag inte kunde få, slukade jag hästtidningar och kataloger och klippte ut bilder på alla de fina saker som jag såg. Omsorgsfullt klistrade jag upp bilderna på stora kartongbitar tills de bildade en potpurri av härlig inspiration att drömma lite ytterligare till.

Skärmdump från Pinterest

På Pinterest kan du samla inspirationsbilder inom till exempel trädgård. Foto: Skärmdump från Pinterest

Samla inspiration med Pinterest

I dag, drygt 25 år senare, bygger jag fortfarande inspirationstavlor till mig själv – fast på ett ställe på nätet. Innehållet är förstås något annorlunda; hästsakerna är just nu fina trädgårdsbilder och jag låter mig friskt inspireras av andra personer som har samma intresse som jag själv – jag kan nämligen smygtitta på deras tavlor!

Tänk dig, miljoners miljoner bilder med inspiration från hela världen väntar bara några knapptryck bort

Stället jag pratar om heter Pinterest och är en digital gemenskap där personer från hela världen samsas runt olika inspirationstavlor och bilder. Pinterest finns som app och är helt gratis att hämta hem till sin smarta telefon! Tänk dig, miljoners miljoner bilder med inspiration från hela världen väntar bara några knapptryck bort och du är välkommen att vara med!

Det är helt fantastiskt om man tänker efter – för på Pinterest räcker det att man klickar på något som man tycker om och vips, så hamnar bilden på ens egen inspirationstavla! Och inte behöver man hålla hårt i sin tavla av oro för att tappa bort något heller. Nej, då, på Pinterest delar alla generöst med sig till varandra. Detta gjorde mig lycklig inte minst när jag hittade en kvinna som har samlat nästan 6 000 bilder med inspiration till just trädgård. På hennes enorma inspirationstavla finns alltifrån möbler och små planteringstips till avancerad trädgårdsarkitektur. Det sistnämnda får nog förpassas till samma ställe det där strassbeklädda tränset jag drömde om som tonåring; drömmarnas värld. Men känslan av inspiration är densamma, men utan söndertrasslade tidningssidor och klisterklibbiga fingrar.

Tips! Vill du kolla in allas Pinterest? Klicka här

Malin Perlheden om boken Digitant

Malin Perlheden är författare till boken Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen. Foto: Christina Uhlin

Vem är Malin Perlheden?

Malin Perlheden är journalist med inriktning på digital publicering och har över tio års erfarenhet av att jobba mot kvinnor på nätet. Malin har via sitt arbete på Aller media, en av Sveriges ledande aktörer inom populärpress för kvinnor sett problematiken som äldre upplever på nätet. I hennes bok Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen får läsaren lära sig alltifrån hur man kommer igång med e-post, till att skaffa mobilt BankID och vad man kan lita på i Google.

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Beställ ditt exemplar av Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen här (länk till Adlibris)