Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Digitant-Malin: ”Här hittar jag julens bästa recept”

28 nov, 2019 
Malin Perlheden
Malin Perlheden tipsar om recept.se där hon har hittat sitt favoritrecept på lussekatter.
Malin Perlheden ger sina bästa tips.
Malin Perlheden, författare till Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant: Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet, tipsar om en jättebra hemsida för alla som älskar att laga mat och baka – recept.se!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tänk, om bara några veckor är det jul – och som jag har längtat! Ledigheten hägrar, förstås, men minst lika mycket som jag ser fram emot att träffa vänner och familj och tillbringa lata dagar i soffan, drömmer jag om all den goda julmaten och de läckra bakverken som hör högtiden till!

För en matälskare som jag är svårt att bara välja ut en enda favorit, men om jag absolut måste så får det bli lussekatterna. Jag kan bara inte få nog av de söta, saffransdoftande vetebullarna – och visst kan de med lite god vilja räknas som en acceptabel frukost?

Lussekatter på plåt.
Snabbt och lätt – lussebullar och annat gott hittar jag på recept.se. Foto: TT

Att det är just en sötsak som är min favorit är ingen slump; av själ och hjärta är jag en riktig gottegris. Min fäbless för att vilja baka och bulla upp med sötsaker är jag långtifrån ensam om.

Annons

3Söktjänsten Google sammanställer varje år topplistor över olika sorts mat som vi svenskar letar efter på nätet, och då hamnar alltid recept på till exempel kladdkakor och sockerkakor högt på rankningen. Och visst är det fantastiskt att man bara kan slänga sig ut på Google, knappa in det recept som man är på jakt efter och vips så har man tusentals förslag på hur man kan göra. Som en gigantisk kokbok direkt på skärmen – helt gratis!

Recept.se – som en stor kokbok på nätet

Men det stora urvalet kan också ställa till det lite, i alla fall för mig som kan tycka att det är knepigt att välja bland de fasligt många alternativen. Men, sedan några veckor tillbaka är detta problem ur världen för nu finns den nya fantastiska hemsidan recept.se!

Precis som hos Google kan man söka efter recept helt gratis, men här får man ett mer greppbart antal förslag presenterade för sig – och som man dessutom kan vara säker på håller absoluta toppklass!

Annons

Det jag gillar med recept.se är framför allt detta med hur otroligt enkelt det är att hitta många och fina recept. Man knappar in recept.se på sin dator, platta eller telefon och skriver helt enkelt till exempel ”Jansons frestelse” i rutan högst upp, klickar på knappen ”sök” och vips så kommer det fram förslag på recept på den läckra gratängen. Testa – jag är säker på att du snabbt hittar nya favoriter till julbordet för hela familjen!

Själv tänker jag förstås ge mig i kast med bullbaket, det tar sin lilla tid att få dem helt perfekt saftiga, men med åren har jag börjat få snits på det!

Få hjälp med tekniken med Digitant-böckerna

Känner du någon som behöver hjälp med tekniken? Eller vill du själv bli bättre på att sköta vardagsekonomin digitalt, undvika bluffar eller lära dig om källkritik?

I våra tre digitant-böcker får du all hjälp du behöver!

Annons

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna (reklamlänk)

Vem är Malin Perlheden?

Malin Perlheden är journalist med inriktning på digital publicering och har över tio års erfarenhet av att jobba mot kvinnor på nätet. Malin har via sitt arbete på Aller media, en av Sveriges ledande aktörer inom populärpress för kvinnor sett problematiken som äldre upplever på nätet.

I hennes böcker Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, Digitant – Nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet och Digitant – Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet får läsaren lära sig alltifrån hur man kommer igång med e-post, till att skaffa mobilt BankID och vad man kan lita på hos Google.

Läs mer om Malin Perlhedens onlinekurs här

Digitant-böckerna
Annons