Artikeln innehåller reklamlänkar

Digitant-Malin: Jag hittade Nemo genom en app

Malin perlheden med hunden Nemo

Malin har inte hund själv men har hittat Nemo via en app.

Malin Perlheden, författare till Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, berättar hur det gick till när hon träffade sin fyrfota kompis Nemo – via en app!

Så länge jag kan minnas har jag velat ha en hund, en liten lurvig vän som kan följa med mig på promenader och löprundor och som, liksom jag, tycker om att vara ute i naturen. Mina drömmar om en fyrbent kompis har till och med gått så långt att jag både har utvärderat dagisplatser och vilka raser som skulle passa mig bäst.

Men drömmen har tyvärr alltid strandat vid den trista faktorn tid. Att skaffa en hund där jag befinner mig i livet just nu, med mycket resor och aktiviteter efter jobb, skulle vara egoistiskt. Hunden skulle träffa dagispersonalen mer än mig och behöva bo på pensionat så ofta att den antagligen inte visste var ”hemma” var.

Hitta hund via app

”Skaffa appen DogBuddy” sa en bekant till mig för ett par år sedan när jag pratade om hur mycket jag älskar hundar. Utan att ha en susning om vad det var laddade jag hem den och registrerade mig. Och så glad jag är för det!

Lite förenklat fungerar appen, som idag heter Rover, som en sammanlänkning mellan hundägare som behöver hjälp med hundpassning och personer, som jag själv, som tycker om hundar men som inte har möjlighet att ha egen. Inne i appen finns en kalender där jag enkelt kryssar i vilka datum jag är hemma och har tid för en hund.

En dag plingade det till i telefonen och på andra sidan väntade en fråga om jag kunde tänka mig att passa en Rottweiler vid namn Nemo en helg. I ärlighetens namn var jag först lite tveksam, Nemo är en stor kille på runt 60 kilo och jag föredrar egentligen lite mindre hundar, men bestämde mig ändå för att ge honom en chans.

Hunden Nemo tittar in i kameran

Säg hej till Nemo! Tillsammans fyller vi helgerna med bus, mys och härliga promenader. Foto: Privat

Och tur var det! Nemo visade sig vara en riktig ängel och har som tur är inte en susning om hur stor och stark han är. Våra helger är fyllda av både bus, mys och långa promenader.

Ladda ner en app och testa

Att träffas via internet är inget nytt, på dejtingsajter har vi svenskar kunnat söka kärleken sedan tidigt 2000-tal. Men matchningar behöver ju inte vara begränsade till romantik! I dag finns både hemsidor och appar där man kan träffa nya vänner, en hund eller någon att byta hem med under semestern.

Tack vare detta fantastiska system har jag nu en vän som kommer till mig när jag kan ta hand om honom så som han förtjänar!

Vad drömmer du om som skulle göra ditt liv rikare? Jag vågar nästan lova att det finns en digital tjänst som kan hjälpa dig att uppfylla den. Några tips på appar du kan ladda hem redan i dag:

  • Träffa kärleken: match.com, happypancake, badoo, mötesplatsen.
  • Finna vänner: goFrendly, 40pluskontakt.
  • Träffa en hund: rover, pawshake.
  • Hitta semesterboende: homeexchange, fritiden.

Vem är Malin Perlheden?

Malin Perlheden är journalist med inriktning på digital publicering och har över tio års erfarenhet av att jobba mot kvinnor på nätet. Malin har via sitt arbete på Aller media, en av Sveriges ledande aktörer inom populärpress för kvinnor sett problematiken som äldre upplever på nätet. I hennes bok Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen får läsaren lära sig alltifrån hur man kommer igång med e-post, till att skaffa mobilt BankID och vad man kan lita på i Google.

Läs mer om Malin Perlhedens onlinekurs här

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!