Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Digitant-Malin: Jag hittade Nemo genom en app

27 jul, 2019 
AvMalin Perlheden
Malin perlheden med hunden Nemo
Malin har inte hund själv men har hittat Nemo via en app.
Malin Perlheden, författare till Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, berättar hur det gick till när hon träffade sin fyrfota kompis Nemo – via en app!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så länge jag kan minnas har jag velat ha en hund, en liten lurvig vän som kan följa med mig på promenader och löprundor och som, liksom jag, tycker om att vara ute i naturen. Mina drömmar om en fyrbent kompis har till och med gått så långt att jag både har utvärderat dagisplatser och vilka raser som skulle passa mig bäst.

Men drömmen har tyvärr alltid strandat vid den trista faktorn tid. Att skaffa en hund där jag befinner mig i livet just nu, med mycket resor och aktiviteter efter jobb, skulle vara egoistiskt. Hunden skulle träffa dagispersonalen mer än mig och behöva bo på pensionat så ofta att den antagligen inte visste var ”hemma” var.

Hitta hund via app

”Skaffa appen DogBuddy” sa en bekant till mig för ett par år sedan när jag pratade om hur mycket jag älskar hundar. Utan att ha en susning om vad det var laddade jag hem den och registrerade mig. Och så glad jag är för det!

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Lite förenklat fungerar appen, som idag heter Rover, som en sammanlänkning mellan hundägare som behöver hjälp med hundpassning och personer, som jag själv, som tycker om hundar men som inte har möjlighet att ha egen. Inne i appen finns en kalender där jag enkelt kryssar i vilka datum jag är hemma och har tid för en hund.

En dag plingade det till i telefonen och på andra sidan väntade en fråga om jag kunde tänka mig att passa en Rottweiler vid namn Nemo en helg. I ärlighetens namn var jag först lite tveksam, Nemo är en stor kille på runt 60 kilo och jag föredrar egentligen lite mindre hundar, men bestämde mig ändå för att ge honom en chans.

Hunden Nemo tittar in i kameran
Säg hej till Nemo! Tillsammans fyller vi helgerna med bus, mys och härliga promenader. Foto: Privat

Och tur var det! Nemo visade sig vara en riktig ängel och har som tur är inte en susning om hur stor och stark han är. Våra helger är fyllda av både bus, mys och långa promenader.

Annons

Ladda ner en app och testa

Att träffas via internet är inget nytt, på dejtingsajter har vi svenskar kunnat söka kärleken sedan tidigt 2000-tal. Men matchningar behöver ju inte vara begränsade till romantik! I dag finns både hemsidor och appar där man kan träffa nya vänner, en hund eller någon att byta hem med under semestern.

Tack vare detta fantastiska system har jag nu en vän som kommer till mig när jag kan ta hand om honom så som han förtjänar!

Vad drömmer du om som skulle göra ditt liv rikare? Jag vågar nästan lova att det finns en digital tjänst som kan hjälpa dig att uppfylla den. Några tips på appar du kan ladda hem redan i dag:

  • Träffa kärleken: match.com, happypancake, badoo, mötesplatsen.
  • Finna vänner: goFrendly, 40pluskontakt.
  • Träffa en hund: rover, pawshake.
  • Hitta semesterboende: homeexchange, fritiden.
Annons