Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Digitant-Malin: Klicka hem dina julklappar på nätet

16 okt, 2019 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=689
Redaktionen
Malin Perlheden, författare till Digitant, och julklappar från nätet.
Slipp trängsel i affärerna och köp julklapparna på nätet.
Malin Perlheden, författare till Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen, ger tips och råd till dig som vill klicka hem dina julklappar från nätet och slippa stressa runt i affärer.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag erkänner. Jag är ett ”control freak” som älskar att planera. Och, ja okej, jag kan ju lika gärna medge att jag ibland kanske har lite väl lång framförhållning, som när jag i augusti ringde min kompis Carolina för att föreslå att vi skulle fira lucia tillsammans. Hon fnissade gott men efter 15 års vänskap förstod hon att jag menade allvar.

Och skrattar bäst som skrattar sist, för när det närmar sig jul, brukar det visa sig att det där med lite framförhållning inte är så tokigt. Jag inser förstås att många tycker att det är lite smågalet när jag börjar med julklappsinköpen i juni. Runt midsommar varje år gör jag en lista över alla jag ämnar ge en klapp och sedan betar jag av den under månaderna som följer.

Se också: Så får du ekonomin att gå ihop i jul

Så får du ekonomin att gå ihop i julBrand logo
Så får du ekonomin att gå ihop i jul

Köper julklapparna i god tid – från soffan

I princip alla klappar köper jag via internet. Jag älskar att i godan ro kan välja ut dem från min sköna soffa. Jag får hem varenda pryl utan att behöva trängas i affärer eller rota bland hyllor av prylar som jag inte vill ha.

Annons

Är du ute i god tid behöver du inte heller oroas över postgången, att paketet inte ska hinna fram till jul. Och du hinner byta eller returnera varan om du inte är nöjd.

Malin Perlhedens julkappar – köpta online på ett säkert sätt
Jag är alltid ute i god tid för att slippa stressa med julklappsinköpen. Foto: Malin Perlheden

Denna bekvämlighet är jag långt ifrån ensam om att uppskatta, i dag sker i princip av all tillväxt inom handeln på nätet och redan nu, i mitten av oktober, är julhandeln i full gång online!

Så undviker du att bli lurad på nätet

Många är nervösa för att bli lurade när de handlar på nätet och tyvärr finns det inga garantier för att det inte ska ske, precis som det inte finns några garantier för att inte råka ut för ficktjuvar när man går på stan. Men det finns det saker du kan göra för att skydda dig mot lurendrejare på nätet.

Ett enkelt knep är till exempel att försäkra dig om att det går att kontakta återförsäljaren som du vill handla av. Om det inte går så välj att göra ditt köp på ett annat ställe. Du kan också gå till Google och slå in ”kundrecension” följt av namnet på den butik du vill handla i, då kan du snabbt se vad andra som köpt produkter från samma ställe tyckt.

Tre olika Digitant-böcker
Annons