Floristerna Susanne och Camilla skänker tulpaner till äldreboende

Systrarna Susanne och Camilla Hansson har laddat med färgglada buketter som ska levereras till två äldreboenden i Karlskrona.

Systrarna Susanne och Camilla Hansson har laddat med färgglada buketter som ska levereras till två äldreboenden i Karlskrona.

Med tusen tulpaner i hundra buketter sätter floristerna och systrarna Susanne och Camilla Hansson färg på tillvaron för de äldre i Karlskrona.
– Herregud så glada de blev! Det värmer i hjärta och själ, säger Susanne.

Coronavirusets härjningar gör tillvaron för de äldre extra svår när de helst ska avstå från att träffa familj och vänner. Systrarna Susanne och Camilla Hansson funderade på vad de kunde göra för att hjälpa till.

– Vi var så trötta på allt med corona så till slut bestämde vi oss bara för att göra det vi kan för att muntra upp.

Tusen tulpaner bands till hundra buketter och packades på bilflaket.

– Det var som ett hav av blommor i massor av färger, säger Susanne.

Buketterna levererades till två äldreboenden och lastades av vid ingången där personal sedan kunde hämta dem. Allt var förberett.

Här hyllas vårdpersonalen för sina coronainsatser:

– De reaktioner vi fick gjorde oss så glada. Det är helt fantastiskt! Nu när det är så mycket elände hoppas jag att så många som möjligt går ihop, stöttar varandra och gör vad vi kan tillsammans. Det ger så mycket tillbaka och det är så mysigt.

”Fortsätter så länge vi har möjlighet”

Via personal, barn och barnbarn till de äldre har de fått hälsningar och många tack.

Handlaren Anna-Lena kör ut mat till personer i riskgruppen

– Jag blir alldeles varm när jag tänker på det.

Som florist är Susanne och Camilla kunniga i hur färgerna påverkar våra sinnen och att det går att visa känslor med blommor.

– Det är så viktigt när det är grått och trist runtom oss. Den senaste veckan har vi också märkt att våra kunder vill ha mer färg än vanligt. De vill blanda så att buketterna blir riktiga smällkarameller. Det är så härligt!

Nu har ytterligare två äldreboende fått besök.

– Vi fortsätter att portionera ut blommorna så länge vi kan och får möjlighet, säger Susanne.

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: