Greta Thunberg blir frimärke

Nya frimärken på temat värdefull natur med motiv på Greta Thunberg och svenska landskap kommer 14 januari 2021.

Greta Thunberg har vunnit många priser för sitt engagemang för klimatet – nu blir hon frimärke.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Såklart blir miljökämpen Greta Thunberg ett av motiven när Postnord lanserar nya frimärken i januari 2021 på temat värdefull natur. Med sina Fridays for future har hon lyckats väcka engagemang världen över för klimatutmaningarna vi står inför.

Den 14 januari kommer nya Sverigefrimärken där alla motiv fokuserar på miljön och de miljömål som riksdagen satt upp för att bevara naturen i vårt avlånga land för kommande generationer.

Se också: Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar

Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar
Slå på ljud

Postnord uppmärksammar med hjälp av frimärken aktuella händelser och angelägna frågor. Mycket av det miljöfokus vi ser idag, både på lokal och global nivå, är tack vare Greta Thunberg och Fridays for Future. Vi är därför mycket glada att kunna berätta att Greta nu blir en frimärkssymbol för den värdefulla natur vi har och det viktiga arbete vi alla måste göra dagligen för att behålla vår natur för generationer framåt, säger Stina Olofsdotter på Postnord frimärken i ett pressmeddelande.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Motiv som visar svensk natur

Önskemålet om att frimärken på tema miljö och klimat kom in från flera håll till Postnords frimärkesråd och eftersom det väl speglsr tiden vi lever i blev det ett självklart val att gå på.

Foto: Postnord

Förutom ett frimärke på klimataktivisten Greta Thunberg, kommer motiven vara på naturmiljöer som är just sådana som riksdagens mål värnar extra om. Det blir storslagna fjäll med rik flora, en levande skog, ett rikt odlingslandskap, rikkärr – en typ av myr med en specialiserad och artrik flora, och ren luft som ju krävs för att bevara vår hälsa, våra djurs och våra växters kvarvarande. Motiven är illustrerade av Henning Trollbäck.

Greta Thunberg blir chefredaktör – i en dag
De mest inflytelserika personerna år 2020 – hela listan