Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Han skänker drömbilen till cancerforskningen – vill att ingen mamma ska dö i cancer

11 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Tamer Senyüz säljer sin drömbil och låter alla pengarna gå till Cancerfonden.
Tamer Senyüz, 33 år, förlorade sin mamma i cancer. Nu vill han att ingen annan ska behöva genomlida samma sak. Därför auktionerar han nu ut sin drömbil. "I slutet av dagen är det annat som är viktigt", säger han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var i onsdags som Malmöbon Tamer Senyüz, 33, berättade i TV4 att han skänker bort sin drömbil till förmån för cancerforskningen. Pengarna går oavkortat till Cancerfonden.

Sedan dess har han nåtts av uteslutande positiva reaktioner.

– Det är många som känner igen och delar med sig av sina berättelser, säger han.

Se också: Titta på Cancerfondens film här

Se Cancerfondens film härBrand logo
Se Cancerfondens film här

Beslutet att donera sin Ferrari F430 landade hos honom under bearbetandet av sorgen efter att ha förlorat sin mamma, Aysel Senyuz, i cancer förra året. Han ville göra något för att hedra modern och bestämde sig för att skänka bilen som han hade drömt om hela sitt liv.

Annons

Anledningen är att han förstod att det inte är saker som spelar någon roll, utan att använda tiden med sina nära och kära.

– Det inget fel med att vara lite karriärsdriven, men i slutet av dagen är det annat som är viktigt och gör en komplett.

Tamer Senyüz auktionerar ut sin Ferrari och skänker intäkterna oavkortat till Cancerfonden.

Själv skriver Tamer så här i sin annons på Tradera: “Mamma och jag reste aldrig iväg tillsammans, och jag insåg att om jag hade kunnat byta Ferrarin mot bara en veckas semester med mamma hade jag gjort det utan att tveka”.

Auktionen pågår hela månaden

Under hela oktober, det vill säga tiden som Rosa bandet-kampanjen pågår, kan alla bjuda på bilen som är till salu på auktionssajten Tradera. I skrivande stund är högsta budet uppe i 680000 kronor. Han säger att han är nöjd, men hoppas på mer.

Annons
Aysel Senyuz gick bort i cancer förra året och nu auktionerar hennes son Tamer Senyüz ut sin bil till förmån för cancerforskningen.
Aysel Senyuz gick bort i cancer förra året och nu auktionerar hennes son Tamer Senyüz ut sin bil till förmån för cancerforskningen.

– Drömmen är att någon givmild miljardär som exempelvis Petter Stordalen ger sig in i auktionen och att slutsumman kraftigt överstiger bilens egentliga värde.

Han hoppas också att initiativet kan locka andra att se över vad som finns i ens gömmor. Förmodligen finns något som inte gör någon nytta. Vi kan alla göra något, säger Tamer.

– Alla har något i garderoben med etiketten kvar. Har du ingen användning för det kan man alltid skänka det för att hjälpa andra.

Via denna länk kommer du till auktionen för bilen.

Annons

Se också: Hör vad Malmöborna har att säga om bröstcancer

Se vad kvinnor i Malmö har att säga om bröstcancerBrand logo
Se vad kvinnor i Malmö har att säga om bröstcancer
Annons