Hennes sensuella röst ska hålla skräpet borta från Malmös gator

sopie

Den sensuella rösten i soptunnorna tillhör artisten Joy M'Batha.

Foto: Shutterstock/TT

Tänk på hur du slänger din äppelskrutt i sommar. Annars kanske du får höra en stönande röst som säger ”Lite mer till vänster” nästa gång du slänger den. I alla fall om du befinner dig i Malmö.

I år flyttades två talande soptunnor till Davidshallsbron i Malmö och om du öppnar en av papperskorgarna för att slänga ditt skräp, kan du få höra den stönande rösten som säger något snuskigt.

” Åh, precis där”, ”Ah det var galet skönt” och ”Kom snart tillbaka och gör det där igen” är några av fraserna som papperskorgarna säger när du öppnar dem.

Snuskpratande soptunnor ”Ah, precis där ja”
0:31

Efter reklamen: Snuskpratande soptunnor ”Ah, precis där ja”

(0:31)

Kaninen Stig räddades ur en container – fick ett nytt hem hos sin hjälte: "Det kändes självklart"

Papperskorg som pratar ska få fler att sluta skräpa ner

Det hela är en del av Malmö stads satsning för att aktivt få bort nedskräpningen som pågår på gator och torg.

Marie Persson, sektionschef på Malmö stads fastighets- och gatukontor, har tidigare förklarat för Sydsvenskan att målet med den sensuella rösten i soptunnorna är att "få fler att snacka om det snuskigaste som finns: nedskräpning.

sopor

Mitt på Davidshallsbron står de stönande tunnorna.

Johan Nilsson/TT

Genom budskapen i soptunnorna vill man ge ett positivt budskap till de Malmöbor som faktiskt slänger sitt skräp där det ska vara – i papperskorgen.

Den sensuella rösten i soptunnorna tillhör artisten Joy M'Batha, vilket hon själv bekräftar på Instagram. Malmö stad har egentligen inte velat tala om vem rösten tillhörde.

De snuskpratande soptunnorna rymmer 570 liter skräp och drivs av solceller.