Hunden Picasso övergavs på julafton – adopterades av sann hundälskare

Till vänster Liesl Wilhardt, till höger hunden Picasso.

Foto: Facebook

Hunden Picasso föddes med ett deformerat ansikte och övergavs.
Men sen vände allt och han adopterades av en sann hundälskare.
– Han kan göra allt som alla normala hundar kan göra, men han är lite slarvig när han äter, säger Liesl Wilhardt.

Pablo Picasso etablerade sig som en av världens främsta konstnärer på 1900-talet. Han blev känd för sina halvmärkliga ansiktsporträtt. En mun kunde han måla till vänster, en näsa till höger, ett öga på näsan och en haka upp och ner.

Den sedvanliga ansiktsformen var inte något som Pablo Picasso var speciellt intresserad av att illustrera. Med sin bildsköna och innovativa förmåga att porträttera människan, gjorde han sig ett namn med en konstform som både kan beskrivas som komplex och abstrakt.

Se också: Agilityhunden Ulla briljerar i glasögon

Hunden Ulla briljerar tack vare sina hundglasögon
0:40

Efter reklamen: Hunden Ulla briljerar tack vare sina hundglasögon

(0:40)

Slå på ljud

Och så är det ju, människan är en komplex varelse. Det är även hundar också.

När en hund med en blandning av Pitbull, Chihuahua och Pomeranian föddes med ett snedvridet ansikte så fick den därför namnet Picasso, löst baserad på tavlan ”Den gråtande kvinnan”.

Picasso

Hunden Picasso föddes med en deformering i överkäken och har ett överbett som pekar åt vänster. Han kan bara slicka sig på vänstra sidan av ansiktet, men annars är han som alla andra hundar.

Foto: Facebook

Övergavs på julafton

Den snedvridna munnen är ett resultat av en deformering i överkäken, som gör att han har ett överbett som pekar åt vänster och bara kan slicka sig på vänstra sidan av ansiktet, skriver The Sun.

På grund av sitt annorlunda utseende blev hunden omtalad och flera har engagerat sig i dess öde. Picasso lider inte av några smärtor och kan äta, skälla och leka som alla andra hundar.

Den vita älgen frodas i Värmland

Däremot har det inte varit helt lätt för Picasso. Tillsammans med sin bror Pablo övergavs han på julafton 2016 och hamnade på ett hundhem.

Picasso och Pablo

Bröderna Picasso och Pablo övergavs på julafton 2016. Tanken var att Liesl Wilhardt skulle adoptera båda två, men Pablo (till höger på bilden) dog när en pulsåder sprack i hjärnan.

Facebook

Picasso adopterades: ”Han kan göra allt”

Hundälskaren Liesl Wilhardt, 51, blev förälskad i både Picasso och Pablo. Hon bestämde sig för att adoptera bröderna, men tyvärr dog Pablo när en pulsåder sprack i hjärnan och han hann aldrig leva livet i Liesl Wilhardts trygga hem.

Det gjorde däremot Picasso, som adopterades 2017, och där är han kvar än i dag. Här bor han tillsammans med åtta hundar, två katter och grisen Pax.

Liesl Wilhardt kallar Picasso för ”perfekt icke perfekt” och säger att de är bästa vänner. Han vaknar varje morgon med ett leende på läpparna.

Katthemmen: Svarta katter väljs bort – detta är förklaringen

– Han kan göra allt som alla normala hundar kan göra, men han är lite slarvig när han äter. Han kan göra tricks och reagera på kommandon. Han kan spela död, vinka, gå baklänges i cirklar, hoppa genom ringar, säger Liesl Wilhardt.

Liesl Wilhardt

Liesl Wilhardt har gett hem till flera hundar som söker nytt hem. Picasso bor tillsammans med åtta hundar, två katter och en gris som heter Pax.

Foto: Facebook