Katten Musse avslöjades som tjuv – av simglasögon

Musse stjäler simglasögon

Musse med ett par simglasögon han fattat tycke för och stulit. Foto: Privat

Privat

Det händer att tjuvar specialiserar sig på utvalda byten. De blir helt enkelt experter på en viss typ av stöldgods. Katten Musse är expert på att stjäla simglasögon. Han kan helt enkelt inte hålla tassarna borta och vill bara ha fler och fler.

Sommar, sol och bad hör ihop – liksom simglasögon vid ett dopp i poolen. I Segeltorp, söder om Stockholm, har många badsugna upptäckt att simglasögonen försvunnit – oförklarligt och spårlöst.

Hemma hos Belinda Nielsen på Slöjdvägen i Segeltorp var det precis tvärtom, där blev det fler och fler simglasögon på tomten.

– Jag misstänkte Musse, han har alltid gillat gummi.

Musse med stöldgodset

En del av stöldgodset – Musse vill bara ha fler och fler. Foto: Privat

TT

Den svartvita katten är sex år och lugn, snäll och mysig – men nu har alltså en ny sida avslöjats hos kattkillen, han är också en tjuv!

Togs på bar gärning

– Jag tog honom på bar gärning när han kom med ett par simglasögon här på gatan, berättar Belinda med ett skratt och tillägger att hon passade på att filma Musse och stöldgodset.

Se när Musse tar simglasögonen här:

Slå på ljud

Musse visar gärna stolt upp sina tjuvade simglasögon, precis som när det gäller andra byten vill katten glädja matte med det han har lyckats fånga. Men Musse är nöjd med att bara komma hem med glasögonen, han biter inte i dem eller gör något annat.

– Han har väl kommit hem med ett tjugotal simglasögon sammanlagt, säger Belinda.

Hon insåg att någon i grannskapet måste sakna simglasögon och efter ett inlägg på Facebook hörde en familj med pool på samma gata av sig. Det var deras simglasögon och de fick tillbaka dem.

Musse med simglasögon

Musse är stolt över sitt byte och visar gärna upp det. Foto: Privat

Privat

– De bara skrattade, de var inte arga på Musse, säger Belinda.

Skratt och glada kommentarer

Musses tjuverier har lett till glada kommentarer och likes på Facebook. Många har också skojat om kattens bravader på Facebook, bland annat undrade en kille som blivit av med sin cykel om Musse hade varit framme.

Musse har tack vare sin fäbless för simglasögon blivit en kändis i Segeltorp, och flera tidningar har hört av sig för att skriva om kattens ovanliga stöldturné. Men trots tjuvaktigheten är Musse alltså både populär och omtyckt.

– Till och med folk som inte gillar katter i vanliga fall, tycker om Musse, berättar Belinda.

Musse bor tillsammans med matte Belinda och hennes söner Hampus, snart 14 år, och Elias, 11 år, – Musse är egentligen Elias katt – och Belindas sambo Mathias. Till familjen hör också ytterligare tre kattkillar: Elvis, Frasse och Sigge samt Mathias cockerspaniel Felix.

Belinda Nielsen och Musse

Matte Belinda Nielsen och stortjuven Musse. Foto: Privat

Privat

Sheriffen bestämmer

– Det är Musse som bestämmer över de andra katterna. Jag brukar kalla honom sheriffen för han håller koll på tomten och låter ingen annan katt komma in här. Han stirrar på dem till de ger sig av, säger Belinda.

Musse gillar att jaga och skojbråka med hemmets andra katter, åka bil och mysa med matte i sängen. Han är bästa kompis med Felix. Han äter bara torrfoder och tycker om godispinnar från Whiskas.

Spanar Musse efter nya simglasögon att lägga tassarna på? Foto: Privat

– Han är en fantastisk katt, men tjuverierna kan vi inte stoppa. Han fortsätter att komma hem med simglasögon.

Test - Vilket husdjur är du?