Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Klassisk Läkerol har gått i graven – efter ett halvt sekel

22 sep, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster Läkerol Special, till höger, Cloettas kommunikationschef Mikael Blomqwist.
Har du haft svårt att hitta Läkerol Special i butiken? Det finns en enkel förklaring. De har slutat att tillverkas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

De senaste dagarna har det ryktats på sociala medier att Läkerol Special inte går att få tag på längre. Det är en röd sort som funnits på marknaden sedan 1970.

Det är Cloetta som tillverkar Läkerol och på godisföretagets sida kan man läsa följande om den klassiska röda varianten.

Här är godissorterna vi minns från förrBrand logo
Här är godissorterna vi minns från förr

Läkerol Special är en sockerfri pastill med fyllig smak av lakrits, salmiak och mint. En uppfriskande pastill med mycket smak för den dedikerade lakritsälskaren.

Därför har Läkerol Special slutat att tillverkas

Men allt gott har ett slut – uppenbarligen. När vi når Cloettas kommunikationschef, Mikael Blomqwist, bekräftar han att produkten har slutat att produceras.

Annons

– Det stämmer att Läkerol Special inte tillverkas längre. Produkten försvann från marknaden i början av 2021. Läkerol Special har länge varit en riktig storsäljare, men dessvärre har intresset varit betydligt mindre de senaste åren. Därför kan vi tyvärr inte behålla produkten i sortimentet.

En som reagerat i sociala medier är privatpersonen Lars Thulin som säger sig vara beroende av Läkerol Special. Han omnämner nedläggningen av favoritsorten som en "mild katastrof". Efter hans uppdatering har folk i hans närhet rusat till sina respektive närmsta butiker för att hitta askar som dröjt sig kvar på hyllorna.

Lars Thulin fick en hel drös Läkerol Special från vänner.

– Folk förbarmar sig över mig. Egentligen dumt att gå ut med det. Nu blir det rusning efter restlagren. Men jag har fått ihop en del askar nu. Jag får klara mig.

Annons