Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Lena Nilssons starka ord till Einárs flickvän: ”älskar dig”

29 okt, 2021 
AvLukas Ernryd
Till vänster, artisten Nils Einár Grönberg, till höger skådespelaren Lena Nilsson.
Artisten Einárs flickvän, Alexandra Torgrip, har uttalat sig första gången om förlusten av sin kärlek. Inlägget i sociala medier har översköljts med sympatier. Lena Nilsson är själv en av tiotusentals som kommenterat på instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var på fredagskvällen den 21 oktober som Nils Einár Grönberg, 19 år, sköts till döds i närheten av sin bostad i Hammarby sjöstrand. Hjärt- och lungräddning sattes in men hans liv gick inte att rädda.

Sedan dess har det pågått en massiv polisinsats för att hitta den eller de skyldiga bakom mordet som utfördes med flera skott. Över hundra förhör har redan hållits.

Se också: Till minne av Nils Einár Grönberg

Till minne av Nils ”Einár” GrönbergBrand logo
Till minne av Nils ”Einár” Grönberg

Kollegor och vänner till Einár har uttryckt sin sorg kring vad som skett. Även hans mamma, skådespelaren Lena Nilsson, berättade nyligen i ett känslomässigt inlägg om förlusten av sin älskade son.

Annons

På fredagen, en vecka efter att Einár dödades, skriver också hans flickvän på instagram om sin bottenlösa sorg.

Lärde mig älska mig själv

Hon beskriver att himlen har hämtat sin finaste ängel och att hon blev bestulen på sin bästa vän och sitt livs kärlek.

Inlägget fortsätter med dessa starka ord:

"Min saknad för dig är obeskrivlig och jag kommer aldrig kunna acceptera att du inte lever kvar med mig. Alla minnen vi skapat och alla vi hade kvar att uppleva, men inte mer hann. Du höll ditt huvud så högt intill det sista, hanterade alla motgångar med klass och det kan ingen nånsin ta ifrån dig. Du har berört hela svenska folket och du ändrade stämningen i varje rum du satte din fot i."

Alexandra beundrar också sin pojkväns förmåga att öppna dörrar, även till de som han inte hade nyckel till. Sedan fortsätter hon med en kärleksförklaring till hur han fick henne att älska sig själv och ta tillvara på allt hon har omkring sig.

Annons

"Du har lärt mig allt jag kan och skapat karaktären jag är idag. Du behandlade och tog hand om mig som en prinsessa och gav mig mer än vad nån tjej nånsin skulle kunna drömma om. Mitt hjärta blöder och att jag inte kan göra nått för att få dig tillbaka förstör mig. Men jag lovar att ta hand om allt, allt du ville göra, se allt du ville se och uppnå det du inte hann själv."

Inlägget fortsätter lite till och avslutar med "Din Alexandra".

Inlägget publicerades precis efter midnatt natten till fredagen. I skrivande stund har det fått 169 000 lajkes och 16 000 kommentarer. En av de som skrivit till henne i kommentarsfältet är Einárs mamma, Lena Nilsson. Hon svarade med tårfyllda emojis, hjärtan och eld och avslutar med ”älskar dig”.

Se också: 5 snackisar från veckan som gått

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons