Artikeln innehåller reklamlänkar

Liveshopping på internet – så här fungerar det!

Liveshopping med Fredrik Nylén från Fredriks fika.
I samband med coronapandemin böjade vi handla mer och mer på nätet. Och nu kommer nästa stora grej. Man kan shoppa live under tiden man följer en sändning digitalt!

Innan 2020 hade knappt någon i Sverige hört talas om liveshopping, men under pandemin har fenomenet fullkomligt exploderat och idag det är en etablerad form av shopping som stadigt fortsätter växa.

Vad är liveshopping?

Liveshopping kan enklast beskrivas som 2021:s motsvarighet till tv-shop – men i en uppdaterad kostym. Trenden startade i Kina redan för ett par år sedan.

Liveshopping går ut på att en person (ofta någon kändis eller influencer) leder en livesändning där de exempelvis lagar mat, visar kläder eller visar skönhetsprodukter och där du som tittare i realtid kan köpa produkterna som presenteras.

Se också: Lifehacks i köket

5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
0:58

Efter reklamen: 5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

(0:58)

Slå på ljud

Samtidigt som det är roligt att följa själva programmet kan man alltså köpa produkterna som finns med i programmet om man blir sugen på någon av dem.

Ett liveshopping-event varar vanligen mellan 30 till 60 minuter och ligger kvar på sajten efteråt, så att du kan se programmet även efter sändningen.

Hur handlar man i liveshopping?

Om man ser en produkt man vill köpa under ett liveshopping-event så kommer produkten att komma upp på skärmen så att man kan klicka på den och välja att lägga den i en varukorg direkt.

Efter att eventet är slut går man till det som kallas "checkout" eller liknande. Här kan man såklart ta bort produkter om man känt att man köpt på sig för mycket.

När man är nöjd med sina val av varor är det enkelt och säkert att betala med sitt kortnummer och sedan levereras varorna hem.

Tisdagen den 25 maj är du inbjuden till liveshopping!

Vår otroligt populära bloggare Fredriks Fika bjuder in dig till en shoppingkväll där Fredrik Nylén, känd från Hela Sverige bakar, lagar mat och tipsar om smarta prylar till köket från Allas Shop!

Under en hel timme kommer Fredrik dela med sig av goda och inspirerande recept i sitt kök samt visa upp smarta produkter från Allas shop (länk till Allas shop) som passar för den som älskar att vara kreativ i köket.

Under kvällen har du också chans att ställa frågor i chatten och att shoppa produkterna som Fredrik visar upp. Du kommer dessutom få 25% rabatt på alla produkter!

Anmäl dig kostnadsfritt till eventet här!

Digitant-böckerna – en guide till det digitala livet

Behöver du, eller någon du känner, lära sig mer om det digitala livet?

I dag finns det tre Digitant-böcker att köpa själv eller ge bort i present. En för den som är nybörjare i det digitala, en för dig som kan lite men vill ha ännu roligare på nätet och en om hur man hanterar sin vardagsekonomi på ett smidigt och säkert sätt digitalt.

Läs mer om de tre böckerna och beställ här (länk till Adlibris)