Majblomman 2020: Så får du tag i årets majblomma

Kollage av majblomman genom tiderna och årets designer Elin Eisele plus majblomma 2020.

För första gången på 113 år säljs inga majblommor i vår. I stället finns en digital insamling och blomman kan köpas först i höst.

På grund av coronapandemin har försäljningen av årets majblomma fått skjutas upp till hösten. Det innebär att det är första gången på över 100 år som den svenska våren inte firas in med små blommor i jackslaget. Likväl har man nu presenterat hur årets blomma ser ut – och ordnat en digital lösning för att kunna donera pengar till behövande barn.

Årets majblomma 2020 är brandgul, rosa och gul.

Foto: Majblomman

Årets majblomma 2020

Elin Eisele, årets designer av majblomman, tillsammans med majblomman 2020.

Elin Eisele, 12, designade årets majblomma. Foto: Majblomman

2020 går majblomman i brandgult och rosa med en gul färgklick i mitten. Blomman är designad av tolvåriga Elin Eisele från Alingsås som vann färgläggningstävlingen i konkurrens med 30 000 andra tävlande.

Majblomman startar digital insamling

Trots att Sveriges ekonomi i stort stannat upp så gör inte barnfattigdomen det – och de barn som faktiskt behöver hjälp av majblomman riskerar snarare att få en ännu sämre tillvaro. Därför har årets försäljning skjutits upp till hösten. Däremot har man tagit till modern teknik för att kunna hjälpa behövande.

Från och med den 6 april kan alla som vill, både organisationer och privatpersoner, skapa egna insamlingar på majblommans digitala insamling. Den 23 april aktiveras sedan insamlingarna och alla pengar som samlats in går oavkortat till majblomman och dess arbete för utsatta barn lokalt och nationellt. Insamlingarna pågår till den 13 maj.

Källa: Majblomman

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: