Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Nallen-kuppen på landslagets fotbollsmatch mot Kroatien

14 nov, 2020 
Susanne Lindén
500 nallar sitter i publiken på landslagsmatchen mellan Sverige och Kroatien.
500 nallebjörnar hade placerats ut på läktarna från välgörenhetsorganisationen Min Stora dag under Nations League matchen mellan Sverige och Kroatien.
Corona-pandemin har satt ett maxtax på 50 besökande för evenemang. Men på fotbollslandslagets match mot Kroatien under lördagen trotsades reglerna!
500 nallebjörnar från Min Stora dag hade nämligen invaderat läktarna.
Allt i välgörenhetens namn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Coronapandemin isolerar alla i samhället. Äldre samt barn och vuxna i riskgrupper måste vara extra försiktiga.

Heja Sverige! En av nallarna och tröjorna i den gula väggen kan bli din. Alla nallarna är till salu för 400 kronor styck. De första 100 köparna får också en tröja.

Även på fotbollslandslagets matcher är maxantalet 50 personer på läktarna, vilket alla hängivna fans är ledsna över. Men under lördagens match hade fanns "den gula väggen" plötsligt på plats. Ett gäng på 500 supportrar klädda i landslagströjor satt troget på läktaren.

Ovanlig publik

Visserligen något tystare och mer ludna än den normala klacken. Men de väckte desto mer uppmärksamhet.

Det handlar nämligen om 500 nallar!

Se också: Lungsjuka Nova visar – så tvättar du händerna

Lungsjuka Nova tvättar händernaBrand logo
Lungsjuka Nova tvättar händerna

Välgörenhetsorganisationen Min Stora dag hjälper varje år 5 000 barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser att få uppleva en Stor Dag. Många av dagarna görs i samarbete med Svenska Fotbollförbundet, då fotbollsintresserade barn som lever med en svår sjukdom får chansen att träffa spelare.

Min stora dag har satt nallar i publiken på fotbollslandslagets match.
Nallarna och landslagströjorna bildar en fin gul vägg.

Videon kunde inte hittas

Nalle-kuppen på läktaren ska förhoppningsvis inbringa lite pengar, så att ännu fler barn ska kunna få en stor dag. Nallarna kan köpas för 400 kronor, de första 100 som beställer en nalle får också en landslagtröja!

Annons

Nallarna ger spelarna energi

- Med den här nallemanifestationen vill vi påminna alla fotbollsälskande barn där ute att vi tänker på dom. Jag hoppas också att nallarna kan bidra till ett och annat litet leende från tv-sofforna. Att tänka att bakom varje nalle finns ett barn som den kommer att skänka glädje och lycka ger oss extra energi från läktarna till planen, säger fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf.

Fotbollförbundet är stolta över samarbetet och hoppas att alla nallarna ska hitta nya hem.

Välgörenhetsorganisationen Min Stora dag

Min Stora dag har placerat ut nallar i publiekn på fotbollslandslagets match.
Heja Sverige!

Välgörenhetsorganisationen Min Stora dag skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag sprider glädje och ger kraft att fortsätta orka i en tuff vardag som annars präglas av sjukhusvistelser, behandlingar och medicinering.

Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.

Min Stora Dag har 90-konto, granskas årligen av och följer Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter och är medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling.

Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora dag:

– Många barn i vår målgrupp åker till sjukhuset oftare än till fotbollsträningen, men drömmen om att kicka boll med en stjärnspelare, få bära ut en matchboll eller sitta på bästa plats på VIP-läktaren är fortfarande lika stark.

– Fotbollförbundets stöd betyder oerhört mycket för oss då de är med och bidrar till det finaste som finns: glada barndomsminnen och extra kraft till barn som kämpar när det behövs som mest, avslutar Jennifer

Annons