Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Ny Digitant-bok! Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

26 nov, 2020 
Johanna Svan
Tre Digitant-böcker av författaren Malin Perlheden.
Efter två succéböcker med Digitant kommer nu bok nummer tre! Detta är en bok som guidar dig genom alla de problem som man kan stöta på när det gäller ekonomi på nätet. Men mest av allt är det en bok som lär dig att agera så säkert som möjligt när du hanterar pengar på nätet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den tredje delen i succéserien med Digitant-böcker är här: Digitant – Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet!

Tycker du det är svårt att veta vilka butiker som du vågar handla i på nätet? Vet du hur man upptäcker en bluffaktura? Har du koll på e-fakturor, digitala kontoöversikter och hur man swishar med QR-kod?

Innehållet i den tredje Digitant-boken

Det här är den tredje och fristående delen i serien. I boken får du lära dig alltifrån hur du steg-för-steg kommer igång med ditt Mobila BankID, hur du betalar räkningar och skaffar e-faktura, till hur du avgör om en e-handel är värd att lita på eller inte.

Du får också lära dig att känna igen bluffakturor och att identifiera olika sorters lurendrejare på nätet. I boken finns även handfasta tips för en bättre ekonomi av ekonomiexperten Mirja Bokholm som även varnar för områden där du ska vara lite extra försiktig.

Annons

Se också: 5 positiva saker med att bli äldre

5 positiva saker med att bli äldreBrand logo
5 positiva saker med att bli äldre

Digitant – din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet ger i tio kapitel läsaren handfasta tips på hur man tar hand om sin privatekonomi med hjälp av nätet.

– Det pedagogiska upplägget, med tydliga illustrationer som kompletterar instruktionerna, är detsamma som i tidigare böcker. Däremot inriktar vi här oss uteslutande mot vardagsekonomi, säger författaren och journalisten Malin Perlheden.

Digitant 3

Läs mer om boken och köp den här (reklamlänk)

De två tidigare Digitant-böckerna

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Annons

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den.

Dator, platta eller telefon – vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov. Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och kommer med all säkerhet att upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner.

Varje kapitel innehåller också övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

Digitant 1

Läs mer och beställ boken här (reklamlänk)

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Annons

Består av tio kapitel där läsaren exempelvis lära får sig att hitta roliga spel, och spelkamrater, koppla upp sig mot streaming-tjänster som Netflix och Spotify, beställa matkassar och bli en fena på att ta snygga bilder med telefonen.

I slutet av boken finns en praktisk ordlista över vanliga digitala ord och en förteckning över vanliga förkortningar som man ofta ser på internet.

Digitant 2

Läs mer och beställ boken här (reklamlänk)

Annons