Inge Waxin: Mer välvaccinerad än de flesta

Inge Waxin

Inge Waxin tog totalt sex olika vaccin under året som gick.

Bild: Privat

Inge Waxin, 73, är Gävlebon som får människor att dra på smilbanden så här i pandemitider.

– Kan man göra en trevlig grej av det, så varför inte, säger Inge Waxin om uppståndelsen kring det egna namnet. Och tvärtemot vad man kan tro så är han mer välvaccinerad än de flesta.


Här är namnen som ingen fick under 2021

Arbetarbladet var först med att uppmärksamma Inges ovanliga efternamn, som i kombination med förnamnet givetvis väcker uppståndelse i dessa vaccintider. Själv är Inge supervaccinerad och har vaccinerat sig hela sex gånger under 2021.

– Det blev tre doser vaccin mot covid-19, en spruta mot den vanliga säsongsinfluensan, och två vaccinationer mot bältros, säger Inge Waxin och skrattar. Han är en glad 73-åring som tycker att man ska göra något positivt av de situationer man kan.

– Kan man göra en trevlig grej av det, så varför inte, säger Inge.

– Vad som kom först av Vaccin eller Waxin, är en fråga man kan fundera över, säger Inge. Efternamnet Waxin härstammar nämligen från någon gång på slutet av 1700-talet eller tidigt 1800-tal. Det första vaccinet togs fram år 1796 när den engelske läkaren Edward Jenner utvecklade ett vaccin mot smittkoppor.

Positivitet i vardagen

Han tycker att det behövs fler positiva nyheter generellt sett. Speciellt under de senaste två åren där nyheterna ju tyvärr har blivit mycket präglade av pandemin och allt som är relaterat till just covid-19.

– Det bjuder jag på, att folk kan få skratta lite, säger han.

Sverige öppnar upp – här är restriktionerna som slopas
0:49

Efter reklamen: Sverige öppnar upp – här är restriktionerna som slopas

(0:49)

Slå på ljud

Inge berättar att det har varit en del uppståndelse kring honom sedan Arbetarbladet skrev den första artikeln om honom för några dagar sedan. Men han är van vid lite uppståndelse. Under åren har folk ofta pratat om hans namn och det ha varit att ”där går han; Inge Waxin” liksom, säger Inge.

Hans syskon heter också Waxin i efternamn.

– Men dom heter ju inte Inge, så det blir inte lika roligt.

Inge berättar att det bästa med att heta Inge Waxin är att det är roligt. Någonting dåligt kan han inte se att det skulle finnas med det.

Vi önskar Inge ett härligt 2022 och kanske ändå att han inte behöver lika många vaccinationer under det här året som under förra.