Policy gällande rapportering om coronaviruset på allas.se

En jordglob med massa coronavirus flygande kring sig för att illustrera den rådande coronapandemin.

Foto: TT

Allas.se är Sveriges bästa webbplats för kvinnor 40-59 år och ett av våra huvudfokusområden är hälsa. Sedan februari 2020 rapporterar vi löpande om de viktigaste nyheterna kopplade till corona-pandemin.

Rekommendationer och direktiv kopplade till coronaviruset förändras löpande, därför är det som läsare extra viktigt att säkerställa att information du tar del av är aktuell. Publiceringsdatum är alltid synligt över texten på allas.se och om innehållet är uppdaterat framgår det även det i artikelns inledning.

allas.se/etikett/coronaviruset listas materialet alltid i kronologisk ordning och du kan vara trygg i att de senaste nyheterna också är de som ligger högst upp.

Grunden i vår rapportering är trovärdiga och relevanta källor. I det ingår till exempel kontinuerlig bevakning av svenska myndigheter och regeringen, intervjuer med experter och talespersoner från svensk sjukvård, WHO och andra instanser.

Allas.se är en del av Aller media där även varumärken som MåBra, Femina och Svensk Damtidning ingår. Under pandemin har Aller media noga följt FHM:s rekommendationer för att bidra till en minskad smittspridning i samhället och av omtanke om våra medarbetares hälsa.

1625951248

Coronaviruset

Hur undviker jag att sprida smitta? Vad är en pandemi? Hjälper munskydd mot corona? Här har vi samlat alla våra artiklar om covid-19.

Vetenskapsjournalisten Henrik Ennert: ”Ett dödligt virus är bara ett mejl bort”