Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Roliga skyltar som förgyller dagen under coronapandemin

19 mar, 2021 
Linus Kandefelt
En illustration av coronaviruset och en skylt som säger att enbart en halv person får åka hiss.
Ibland behöver vi piggas upp. När världen annars mest är kaos kan en rolig skylt göra (lite för) stor skillnad. Här är fem stycken där åtminstone någon av dem får dig att le!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ibland blir det lite tokigt. Ibland blir det tokigt på ett dåligt sätt, ibland på ett tragiskt sätt – men då och då även på ett ganska kul sätt. Coronapandemin har inte bjudit på särskilt många av det senare.

Se också: Så gör du egen handsprit

Så gör du egen handspritBrand logo
Så gör du egen handsprit

Här har vi valt att ändå försöka hitta några solstrålar för att lätta upp vardagen utan att på något sätt förringa allvaret och sorgen i tiden vi lever i.

1. Hur ska alla få plats i hissen?

En skylt som under coronapandemin uppmanar folk att bara åka en halv person i hissen åt gången.

Vi ska tvätta händerna, stanna hemma och om vi måste ut så ska vi för bövelen hålla avstånd. Här måste vi tydligen även hålla avstånd från vår bättre (sämre, övre, undre) hälft. Krävs ett kirurgiskt ingrepp av den här storleken äv vi nog många som hellre tar trappan – oavsett hur många våningar upp vi ska.

Annons

2. Hur långt avstånd ska vi hålla egentligen?

En skylt om att hålla avstånd under coronapandemin med en knubbsäl som måttstock.

Ett ögonmått med millimeterprecision är få förunnat, men för att kunna uppskatta två meter behövs kanske ingen lasermätare direkt. Men visst, det kan vara lite klurigt om det är 1,5 eller 2,5 meter. Däremot känns det väldigt mycket svårare att precisera avståndet i djur som kanske en bråkdel av befolkningen sett på riktigt.

Enligt Wikipedia blir sälar dessutom inte längre än 195 centimeter – så vi kanske ska hitta ett bättre djur om vi nu ska vara centimeternoga.

Annons

Men plus i kanten för ambitionen, Region Skåne!

3. Somna inte i backen för allt i världen!

En skylt som ska illustrera steg som kan vara bra att följa när du åker skidor under coronapandemin.

Här var det mycket tydlig och fin information från Svenska skidanläggningars organisation om att hosta/nysa i armvecket. Tvätta händer och hålla avstånd. Och visst, vi reagerar ju alla olika när vi blir sjuka men visst katten ser det ut som att filuren nere till höger har somnat och snarkar – inte snorar i skidbacken.

Annons

Nåja, personen i fråga kanske behövde vila på grund av sjukdom.

4. När bild och text inte riktigt stämmer överens

En affisch från Folkhälsomyndigheten där människor uppmanas hålla en armlängds avstånd.
Covid-19

Hur många armar är en armlängds avstånd? Ja, vi vet att vi är nere på detaljnivå men visst katten blir det lite lurigt att tolka Folkhälsomyndighetens affisch om att hålla avstånd när personerna på bilden håller ut varsin arm.

Blir det inte rimligtvis två armlängders avstånd då?

”Men om alla tar sitt ansvar och håller en armlängds avstånd så blir det ju två när människor möts”, tänker du säkert då. Och du har rätt.

Annons

Men förutsätter vi verkligen att alla gör rätt för sig nuförtiden?

5. Är det verkligen så här det fungerar?

En skylt från Myndigheten för sammhällsskydd och beredskap om coronaviruset och att hålla avstånd.

”Tillsammans kan vi hålla avstånd”, lyder rubriken. Är det inte, om vi nu ska tänka lite längre, lättare att hålla avstånd om man är helt själv?

Men det kanske inte blir helt rätt det heller – kan man verkligen hålla avstånd om där inte finns någon att hålla avstånd till? Vi låter det vara osagt men konstaterar att det är något i den här skylten som ändå får oss att dra på smilbanden.

Annons