Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

"Världens dyraste" julkalender värderas till 100 miljoner kronor – detta innehåller luckorna

03 dec, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, Big Ben i form av en Rolex-klocka, till höger, brittiska designern Debbie Wingham vid julkalendern som hon gjort för en schweizisk familj.
Diamanter, designklockor och guldprydda julgranskulor. Det är bara några av föremålen i julkalendern som sannolikt är världens dyraste. En schweizisk familj köpte dyrgripen som värderas till över tio miljoner dollar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vissa köper en chokladkalender till sina barn inför jul. Andra lägger en beställning på en skräddarsydd adventskalender som i princip får kosta vad som helst.

Den brittiska designern Debbie Wingham, som själv kallar sig "Queen of Christmas" fick ett sådant uppdrag av pappan i en anonym schweizisk familj tidigare i år.

Den är nu klar.

Och resultatet är något utöver det vanliga.

Men det kanske man kan förvänta sig när kalendern värderas till 10,4 miljoner dollar. Det motsvarar cirka 94 miljoner svenska kronor.

Se också: Fem av världens dyraste hotell

5 av världens dyraste hotellBrand logo
5 av världens dyraste hotell

Hon skapade en kalender som innebar personliga presenter, men den skulle framför allt visa de resor som familjen ska göra det kommande året.

Annons

– Min kund sa till mig: Vi ska besöka ett land varje månad nästa år och jag behöver ett sätt att representera dessa länder, sa Wingham till South West News Service.

Färden går bland annat mot London, Paris, Dubai och New York.

Detta innehåller "världens dyraste" kalender

Det sistnämnde resmålet är representerat av en prydnad i guld med äpple-tema eftersom den amerikanska staden kallas för "Big Apple".

London ska familjen också till. Det blir uppenbart när de öppnar en lucka och ser en Rolex-klocka som liknar Big Ben. Med eftersom den såg lite ensam ut så slängde Debbie även med en dubbeldäckar-buss i guld.

Big Ben i form av en Rolex-klocka.

Paris får en moderiktig representation genom en Chanel-väska prydd med diamanter. Bara den är värderad till kring 200 000 kronor. Skidglasögon från samma fashionabla märke visar också en stundade resa till någon exklusiv vinter-resort.

Annons

En arabisk lampa i guld visar den kommande resan till Dubai. Lampan är prydd med diamanter och smaragder och ligger på ett värde av cirka 800 000 kronor.

En Aladdin-liknande lampa är en av överraskningarna i luckorna.

Disneyland i Florida är en annan destination som familjen ska till. Det kommer barnen förstå via en guldprydd julgranskula med mus-öron.

Florida-fönstret visar en julgranskula med Mickey Mouse-öron.

Maldiverna ska familjen också till. Detta resmål representeras med en snäcka och utspridda pärlor.

Annons
Maldiverna-fönstret innehåller en snäcka och pärlor.

Totalt väger kalendern 50 kilo och är en meter hög. Den är gjord av återvunnen ebenholts och lackerad i svart diamantfärg för att ge den en glansig yta. Även återvunna föremål från från Cartier, Louis Vuitton, Goyard och Chanel har använts för att dekorera insidan av varje fönster.

Dessutom målade Debbie Wingham konstverk på baksidan av varje fönster för att matcha familjens kommande resmål. Hon säger att det tog nästan tre veckor att måla var och en.

Beställaren har uttryckt att han är nöjd med kalendern.

Annons

Nu får vi bara hoppas att pandemin inte grusar familjens resplaner.

Se också: Så enkelt rengör du dina smycken

Så enkelt rengör du dina smyckenBrand logo
Så enkelt rengör du dina smycken
Annons