Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Yahye, 12, lärde sig simma tack vare klasskompisarna

21 mar, 2022 
AvLouise Werner
Yahye
Yahye är tacksam att hans fina klasskompisar lärde honom att simma.
Det var under höstlovet i november förra året som ett gäng killar ur årskurs sex på Hovhultskolan i Uddevalla skulle åka och simma. Yahye ville inte följa med eftersom han inte kunde simma. Då bestämde sig hans kompisar för att lära honom.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under hela höstlovsveckan turades de om att lära honom olika simsätt och samtidigt som en del av dem lekte i en pool, var de andra killarna på plats och simmade med Yahye i badhusets andra pool.

Stolta och glada lärare

Rasha Sultan och Anna Trogen är klassens huvudlärare. Båda två berättar att de inte alls blev förvånade när de efter lovet kom tillbaka och fick veta att killarna hade lärt Yahye simma under ledigheten.

– Vi blev stolta och glada.

Eleverna i klassen är väldigt sammansvetsade och brukar hjälpa varandra, de är målinriktade och studiemotiverade berättar Rasha. Det var också därför som lärarna inte blev så förvånade över den fina handlingen.

Se också: 7 beteenden vi kan ha med oss från barndomenBrand logo
Se också: 7 beteenden vi kan ha med oss från barndomen

Det som var lite extra fint med killarnas insats, och som verkligen imponerade på deras lärare och andra, var nog att de hade planerat och organiserat själva upplärningen så bra.

Yahyes klass
Killgänget i Yahyes klass som alla hjälpte till att lära honom simma.

– De ville skapa en säker läromiljö för honom, det är helt otroligt, säger Anna Trogen.

En av anledningarna till att killarna ville lära Yahye simma var att han skulle kunna bli godkänd i simningen, som är ett obligatoriskt moment i skolidrotten.

Annons

– Fantastiskt att de valde att agera, men att de även kopplade det till kunskapskravet inom idrott, det var att ta det hela ett steg längre, säger Anna.

Skapa pluggkultur i klassen

Hon berättar att hon och Rasha (som varit lärare åt barnen sedan fjärde klass), har försökt skapa en pluggkultur i klassen.

– Vi har velat framhäva att om man tränar och hjälps åt, så lär man sig. Detta är ett väldigt fint exempel på hur man kan göra det.

Yahye är väldigt glad och tacksam över sina vänners fina insats, och han har klarat simprovet i skolan med bravur.

Killarnas omtänksamma handling har också uppmärksammats av badhuset i Uddevalla, som genom att sponsra killarna med gratis inträde, prisat deras goda handling.

Att kunna simma är en livskunskap och nu kan Yahye klara sig vid alla situationer som kan uppstå i vatten och kan glatt gå med de andra barnen till badhuset.

Annons