Det här ogillar kvinnor och män mest med sex

Sexleksaksföretaget Lovehoney har listat vad män och kvinnor stör sig mest på under sexakten. Känner du igen dig?

Sex må vara ett härligt inslag i livet för många, men ibland är det också förknippat med bekymmer och negativa tankar som får oss att njuta mindre av det.

Sexleksaksföretaget Lovehoney har gjort en undersökning där tretusen personer i åldrarna 18-65 har deltagit för att kika närmare på vad det är vi ogillar mest under sexakten.

Det visade sig att för kvinnor var det största bekymret att vara självmedveten under sex. Var tredje kvinna i undersökning uppgav att det var det de ogillade mest.

Kvinnor saknar förspel

Mäns nummer ett på listan över vad de anser som mest störande är ”när det är över för snabbt” (34% svarade detta). För tidigt avslut är kvinnorna också rejält missnöjda med (29%), tätt följt av att inte få orgasm (28%) och avbrott i sexakten (27%).

Vad ogillar du mest under sex?

'); jQuery('#polls-285').detach().appendTo('#polls-285-wrapper'); jQuery('#polls-285-loading').detach().appendTo('#polls-285-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

 

Att inte kunna ge sin partner orgasm och sexavbrott ligger högt också på männens sämsta-lista också, var tredje man ogillar det. Enligt undersökningen är orgasmglappet fortfarande påtagligt, 71 procent av kvinnorna uppgav att de regelbundet får orgasm jämfört med hela 91 % av männen.

En stor skillnad var att ungefär var fjärde kvinna tycker att sexet blir sämre när det inte är tillräckligt långt förspel medan männen oroar sig mer för könssjukdomar.

När det gäller vad som var den största fördelen med sex var det vanligaste svaret inom hela gruppen att det stärkte förhållandet till kärlekspartnern, följt av ”gör mig på bra humör” och ”hjälper mot stress och spänningar”.

Det här ogillar kvinnor mest med sex – topp 5

12 % inom åldersspannet 65 + önskade att de hade sex en gång om dagen eller mer enligt undersökningen som sexleksaksföretaget Lovehoney har gjort. Foto: Shutterstock/TT

  1. Känna sig självmedveten.
  2. För snabbt avslut.
  3. Att inte få orgasm
  4. Avbrott.
  5. Inte tillräckligt med förspel.

Det här ogillar män mest med sex – topp 5

  1. För snabbt avslut.
  2. Att inte lyckas ge sin partner orgasm.
  3. Avbrott.
  4. Att inte få orgasm.
  5. Bli smittad av en könssjukdom.