Nu finns en låt som ska göra dig upphetsad – lyssna på den här

Foto: TT/Shutterstock

Vad som väcker vår lust är individuellt, men det verkar finnas en rad ljud som är gemensamma för många när det handlar om att bli upphetsad. Nu har Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, med hjälp av en musikproducent och ljudforskare släppt sensuell musik som ska göra just det – stimulera de sinnen som gör dig upphetsad.

Vår sexlust sitter i allra högsta grad i hjärnan. Om vi känner oss stressade eller pressade har vi svårare att komma i kontakt med vår lust, och motsatt så är det enklare att bli upphetsad när vi mår bra. När det gäller sexlust är det flera faktorer som spelar in för att vi ska känna oss upphetsade – och det startar med våra sinnen.

För visst kan det vara lite svårare att känna lust ifall våra sinnen inte har kommit i rätt stämning. Kanske är hemmet stökigt, schemat pressat eller så är det ett störigt ljud som spökar i bakgrunden. Men så kan det också gå åt andra hållet – vi kan känna en härlig doft eller ett spännande ljud som kittlar vår lust.

Se också: 10 sätt att öka sexlusten

2:00

Efter reklamen: 10 sätt att öka sexlusten

(2:00)

Ett effektivt sätt för att förstärka en sinnesstämning är genom ljud och musik, och det är något som RFSU utforskar med musikproducenten Kornél Kovács. Tillsammans har de skapat en låt – som ska väcka din sexlust.

Sexologens tips: Hitta lusten igen – så lyckas ni


Kartlagt vilka ljud som vi går igång på

Låten är inspirerad av en nordisk Novus-undersökning som har kartlagt vilka ljud som gör människor sexuellt upphetsade. Musikproducenten Kornél Kovács har tolkat undersökningsresultaten och tillsammans med en ljudforskare arbetat fram ett sensuellt sound – med syfte att väcka sexlusten till liv.

Den sexiga låten innehåller allt från olika kroppsljud, ljudbilden av en fest bakom stängda dörrar, fågelkvitter och mobilnotiser. Det kan framstå som en oväntad mix av ljud, för vem kunde tro att mobilnotiser kan låta sensuellt?

Här kommer ett smakprov från låten "Szenzus":