Ny studie: 4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnan

Ett par som har sex enligt den nya studien vilket gör sexet skönare för kvinnan.

1870224901

Foto: Shutterstock/TT

Nytt sex-språk ska hjälpa kvinnor att öka makten över sin sexuella njutning. Här är termerna (och teknikerna) du vill ha koll på!

Ny forskning ger både namn och beskrivningar på fyra olika tekniker kvinnor ofta använder för att öka njutningen under sex.

Studien baseras på den andra upplagan av ”Njutnings-rapporten” och har publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONE. Den baseras på svar från över 3 000 amerikanska kvinnor i åldrarna 18-93 år.

(Just den här studien fokuserade på heterosexuell vaginal penetration, men flera av knepen funkar utmärkt att ta även vid andra sexuella tillfällen.)

10 sätt att öka sexlusten
2:00

Efter reklamen: 10 sätt att öka sexlusten

(2:00)

Slå på ljud

Har du koll på de här knepen? Grattis! Om inte – varsågod!

Här är de fyra knepen som boostar din njutning i sängen

Vinkling

Genom att rotera och vinkla höftbenen kan man enkelt öka njutningen av både penetrationen och klitorisstimulansen.

Grundning

Många tyckte också att just området i slidmynningen var ett extra skönt område vid penetration, så glöm inte att backa bandet och jobba lite grundare mellan varven!

Gnuggande

Ett mjukt gnuggande där klitoris kommer åt penisbasen kan vara skön omväxling till ”ut- och in”.

Dubbelt upp

Inte helt otippat var det också många som använde sig av dubbel stimulering, alltså att man själv eller ens partner samtidigt som penetration även stimulerade klitoris med handen.

Vill ge kvinnor ett tydligare språk för sin njutning

Alltså, kanske egentligen inte helt banbrytande tekniker, men en bra påminnelse ifall det är något knep som annars glöms bort i stundens hetta. Och framför att menar forskarna att det ger kvinnor ett tydligare språk för att enklare kunna känna igen och sätta ord på vad det är de vill ha, vilket ger fler kvinnor verktyg för att ta makt över sin sexuella njutning.