Artikeln innehåller reklamlänkar

10 hårspray för alla hårtyper – plus vår testvinnare!

test av hårspray
En bra hårspray ska helst hålla håret på plats, inte lägga sig som en ”hjälm” och vara lätt att borsta ur. Dessutom får den gärna dofta gott! Vi testade fyra populära märken och tipsar dessutom om sex andra varianter som är populära!

Bäst i test: Här är våra 4 hårspray-favoriter

Bäst i test: Session.spray, Kevin.Murphy

En lätt och behaglig doft. Sprejen ger bra stadga utan att för den saken skull göra håret stelt. Det tillför extra glans och är dessutom enkelt att borsta ut på kvällen. Dyrt men drygt och effektivt. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Pris: Ca 259 kr/370 ml.

Betyg: 5

Näst bäst: Builder’s Paradise, Evo

Enkelt att fördela jämnt, håller håret på plats och är lätt att borsta ur. Medan sprejet torkar kan du lätt forma frisyren. Munstycket klibbar tyvärr lätt igen och behöver sköljas under rinnande vatten ibland. Detta samt ett högt pris gjorde att betyget inte blev det högsta. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Pris: Ca 259 kr/300 ml.

Betyg: 4+

Luminous hairspray, Moroccanoil

Ger inte världens bästa stadga, men är lätt att fördela jämnt och lika lätt att borsta ur. Ett stort plus är att det stannar kvar lika finfördelat även i lite regn. Ger håret extra glans och doftar fantastiskt. Bra till det långa håret. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Pris: Ca 239 kr/330 ml.

Betyg: 4

Finishing spray, Maria Nila

Lite tuggummiaktig doft. Ger rejält med stadga direkt, men inte helt enkelt att få jämnt. Håret blir väldig stelt trots att sprejet ska ge mediumstadga. Ganska svårt att borsta ur på kvällen. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Pris: Ca 239/400 ml.

Betyg: 3

 

6 andra populära hårspray

Control Addict 28, Redken

Hårspray från Redken, 365 ml, som enligt tillverkaren ger 24 timmars kontroll. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Schwarzkopf, Osis+ Session

Hårspray från Schwarzkopfs Osis-serie ska enligt tillverkaren ge kraftig och långvarig hållbarhet utan att klibba. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Löwengrip Care & Color, Pixie dust

Hårspray från Löwengrip Care & Color som enligt tillverkaren ger stadga och en naturlig känsla. Läs mer och köp här! (länk till butik)

GHD, Style final fix

En hårspray från GHD. Tillverkaren skriver att sprejen ger en fast men mjuk känsla. Läs mer och köp här! (länk till butik)

Batiste, Stylist hold me

En hårspray från Batiste som enligt tillverkaren ska vara både osynligt och ge ordentlig stadga. Läs mer och köp här! (länk till butik)

 

Läs också:

7 hårprodukter som piggar upp håret och fixar frisyren!