4 saker att leta efter när du vill ha en fuktkräm för torr hud

Kvinna tar på kräm i ansiktet.

Foto: Shutterstock
Har du torr och fnasig hud eller blir den lätt röd och irriterad? Då är det extra viktigt att återfukta och lugna huden. Här har vi listat 9 hudvårdsfavoriter i form av fuktkrämer för ansiktet.

Du som har torr hud upplever kanske att problemet blir värre vintertid. För även om ens hudtyp till stor del handlar om ärftlighet, så påverkar en del yttre faktorer också – bland annat vinterns stora temperaturväxlingar och torra inomhusluft.

Viktigt med en bra fuktkräm till ansiktet

Torr hud har lätt att blossa upp, klia och fjälla. Den kan reagera med eksem, även om det är ovanligt just i ansiktet. Att tvätta ansiktet med vanlig tvål kan förvärra läget eftersom tvål tvättar bort det naturligt skyddande fettlagret från huden.

Se också: Så lagar du trasig ögonskugga

Lösningen heter fukt, fukt och mera fukt, och det lättaste är att tillsätta detta genom en bra fuktkräm. Kolla efter de här fyra ingredienserna när du ska köpa en fuktkräm:

  • Karbamid/urea

  • Glycerol
  • Propylenglykol
  • Hyaluronsyra

Här är 9 bra fuktkrämer för torr och känslig hud:

Natural Moisturizing Factors +HA, 30 ml, The Ordinary

Silikonfri, återfuktande ansiktskräm med bland annat triglycerider, urea, ceramider, fosfolipider, glycerin, sackarider, natrium-PCA och hyaluronsyra. (reklamlänk från Awin.com) Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tiddly)

CALM Restoring Moisturizer, 60 ml, Paula's Choice

Mjukgörande fuktkräm som motverkar rodnad och torrhet. Innehåller bland annat jojobaolja och havre. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Ultra Facial Cream, 50 ml, Kiehl's

Glacialt glykoprotein och squalane från oliv förbättrar fuktnivån hos alla hudtyper, även känslig, med denna kräm, som passar bra när årstiderna skiftar. (reklamlänk från Apprl)Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Idun Day Cream Dry Skin, 50 ml, Idun Minerals

En kräm som innehåller fuktbindare som glycerin och PCA och är förstärkt med hyaluronsyra som återfuktar torr hud. (reklamlänk från Awin.com)Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Facial Moisturizing Lotion, 52 ml, CeraVe

Med tre essentiella ceramider, niacinamid och hyaluronsyra för att binda fukt. Innehåller dessutom spf 25, och är en lätt och parfymfri fuktkräm för ansiktet. (reklamlänk från Awin.com)Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Apoliva Sensitive dag- och nattkräm

Dag- och nattkräm med mjukgörande shea- och rapsolja, fuktbevarande hyaluronsyra samt vårdande och lugnande allantoin och vitamin E. Båda är oparfymerade. Läs mer och köp här.

Face Intense Moisture Day Cream, 60 ml, Apolosophy

En dagkräm berikad med karbamid och mjölksyra som vårdar, återfuktar på djupet och bevarar den naturliga fuktbalansen hela dagen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Face Sensitive Balance Cream Oparfymerad, 50 ml, ACO

Parfymfri och mild dagkräm som stärker, skyddar och återfuktar. Med en krämig formula anpassad för torr och känslig hy, som verkar balanserande och gör huden mindre känslig för yttre påverkan. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Intensive Moisture Face Cream, 30 ml, L300

Lätt dagkräm med hjälper huden behålla sin fuktbalans under 24 timmar. Innehåller karbamin och är vegansk. (reklamlänk från Adtraction)Läs mer och köp krämen här. (reklamlänk från Adtraction)

Återfukta mera! 15 duscholjor för torr och känslig hud

Skönhet från skafferiet - så funkar ingredienserna

...

Mer inspirerande mode & skönhet hos allas.se: