Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

5 budgettips för mogen hud

11 aug, 2016 
Åsa Österling
budgettips-skonhet-kristina
Den mogna huden behöver extra mycket kärlek och näring. Som tur är finns det toppenprodukter som alla har råd med. Här tipsar vi på redaktionen om några guldkorn!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att ta hand om sin hud behöver varken vara krångligt eller dyrt. Här bjuder våra kunniga redaktörer på tips på bra och billiga produkter för just mogen hud.

5 tips för dig med mogen hud

budgettips-hud-anna-karin

1. Kroppsolja från Nivea Q10

Anna-Karin Amilon är mode- och inredningsredaktör.

– En riktigt skön kroppsolja som doftar gott och inte lämnar någon kladdig hinna. Jag upplever att den gör skillnad, huden känns tajtare på något sätt. Och man blir väldigt mjuk och len!
Tips på kroppsolja: Nivea Q10 firming body oil. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 

budgettips-hud-jenny

2. Warm beach-serien från Emma S 

Jenny Worne, fd fackchef.

– Jag gillar verkligen Warm Beach-serien från Emma S Skincare. Otroligt prisvärd och som balsam för min torra, känsliga hud. Älskar doften som påminner mig om solvarma dagar på stranden. Min absoluta favorit är Body oil warm Beach som jag använder till både ansikte och kropp.
Tips: Emma S skincare, serien Warm beach: Body oil, 125 ml, Body wash, 250 ml, Shimmering body lotion, 250 ml. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

 

budgettips-mogen-hud-gunilla

3. Nattcrème Nivea Q10  

Gunilla Wall, fictionredaktör:

– Efter att ha provat massor av jättedyra och billiga nattcrèmer har jag hittat min favorit i Niveas nattcrème. Den känns näringsrik och skön när jag applicerar på kvällen, och på morgonen är huden fortfarande återfuktad och bra!
Tips: Nivea Q10 plus moizturising night cream, 50 ml. Läs mer och köp här (reklamlänk).

 

budgettips-skonhet-kristina

4. Fuktighetscrème från Dove 

Annons

Kristina Palmenäs, matredaktör:

– Jag använder en billig, bra fuktighetscrème från Dove som snabbt går in i huden och håller den mjuk hela dagen. Crèmen innehåller sheasmörextrakt – perfekt för torrisar som jag! Doften är mild och oemotståndlig, som en blandning av kola och vanilj.
Tips: Dove purely pampering body lotion Shea butter warm vanilla. Läs mer och köp här (reklamlänk).

 

budgettips-mogen-hud-pia

5. Duscholja från Decubal 

Pia Ljungqvist, chefredaktör för Hemmets Veckotidning:

Annons

– Decubal duscholja! Den löddrar milt och fint, samtidigt som man inte alls blir torr som av alla sorters tvål. Efter duschen behöver jag inte smörja in mig ens.
Tips: Decubal shower & bath oil, 200 ml. Läs mer och köp här (reklamlänk).

 

Vad menas med mogen hud?

Med åren blir huden mindre elastisk och spänsten har avtagit. Ett enkelt sätt att se det är att nypa ihop huden och sedan släppa – det tar en stund för huden att ”gå tillbaka” igen. Linjer och rynkor syns även när musklerna vilar. Ofta är huden skörare och torrare, eftersom fuktnivån minskar med tiden. Pigmentfläckar och åldersfläckar är vanliga, och huden känns gärna livlös och grå. Genom att ge extra fukt, näring och vitaminer hålls huden fortsatt smidig och återfuktad – mår bättre och ser bättre ut helt enkelt.

 

Läs också: 

22 bästa sommartipsen för hud och hår

3 steg till fräschaste sommarhuden

5 vanliga frågor om hudvård

 

Av Lotta Bengnér

Foto: Pernilla Wästberg, Anna Kallberg, Shutterstock M FL

Annons