Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

5 vanliga misstag vi gör när vi använder torrschampo

09 nov, 2020 
Må Bra redaktionen
Kvinna sprayar torrschampo i håret.
Älskar du torrschampo lika mycket som vi? Då har du säkert också upptäckt att det inte alltid blir som man hade tänkt sig. Här är några vanliga missar vi gör när vi använde torrschampo!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Torrschampo sparar tid för många varje morgon, när du helt enkelt inte hinner tvätta håret i vatten. Du får ett fint, fettfritt hår – på nolltid!

Det har blivit vår stora tidshjälte, men som med de flesta andra hårprodukter finns det utrymme att använda torrschampot felaktigt. Kommer du ihåg att massera in produkten i hårbotten? Vet du hur mycket du ska spraya – och vad är för mycket?

Se också: 7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett utBrand logo
7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

Nedan har vi samlat några av de vanligaste misstagen vi gör med torrschampo!

Torrschampo är genialt när ...

  • ... du inte har tid att tvätta håret och behöver en snabb uppdatering.
  • ... du ska sätta upp ditt hår och behöver lite extra grepp och friktion.
  • ... du vill matta av håret och ge det ett mer ostädat utseende.
  • ... du vill ha mer volym och ett hår som ser tjockare ut.
  • ... du har lugg och upplever att håret här blir fett snabbare än resten.

1. Du har för mycket torrschampo på en gång

Det torra schampot hjälper definitivt när du har riktigt fett hår, men överdriv inte. Då kan håret snabbt se smutsigt och missfärgat ut, och det är ju något du vill undvika. Så: Spraya lite för lite hellre än lite för mycket.

Annons

2. Du använder torrschampo varje dag

När du använder torrschampo täpper du faktiskt till porerna i hårbotten, och det är inte bra. Det kan leda till finnar och att hårbotten inte får andas! Maximal användning av torrschampo bör vara en gång mellan varje hårtvätt, då är du på den säkra sidan.

3. Du masserar inte in produkten

Om du bara sprayar på det torra schampot utan att massera in det efteråt, kommer det bara att ligga som ett lager på hårets yta och fungerar därför inte optimalt. Ett bra tips är att använda fingertopparna för att massera hårbotten i en minut efter att du tagit produkten. Låt gärna det torra schampot sitta lite i håret innan du börjar massera eller kamma ut det. Då absorberar det oljan i rötterna och fungerar lite på egen hand.

4. Du håller det torra schampot för nära

En av de vanligaste fallgroparna vi hamnar i är att hålla torrschampot för nära håret eller hårbotten medan vi sprayar.

Annons

– Vissa sprayar direkt in i hårfästet och för nära rötterna. Resultatet är att det stannar i form av ett vitt lager av pulver i hårfästet, och det ser inte så trevligt ut, har Jan Thomas, frisör och ägare av Jan Thomas Studio i Oslo, tidigare sagt till KK.no.

– Dela istället håret i sektioner och inte bara spruta rakt mot skallen. Håll sprayen minst 30 centimeter, men helst mer, bort från håret när du sprayar, och spraya mycket lätt, fortsätter experten.

5. Använd torrschampo på fel hårdel

Det är inte topparna som blir feta – det är vanligtvis rötterna. Därför bör du bara spraya i hårbotten så att du undviker att håret ser livlöst ut!

Text: Angelica Martinsen, KK.no Översättning: Mikaela Alex

Annons