Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

7 produkter som räddar torra läppar i vinter

06 dec, 2021 
VILMA NORDELL
Kvinna som skyddar sina läppar med läppbalsam på vintern med ett snöig berg i bakgrunden.
Under vintern blir våra läppar extra torra och fnasiga – något som går att förebygga med bra produkter! Nedan hittar du sju favoriter och recept på eget läppskrubb att göra hemma.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Läpparna är extra känsliga eftersom de har väldigt torr hud. Kroppen har ungefär 15 lager hudceller men läpparna består av ynka tre till fem lager, som måste vårdas ordentligt för att inte bli fnasiga och uttorkade.

Varför får vi torra läppar?

Orsaken till att vi får torra läppar är för att de har brist på fukt. Under vintern är det extra vanligt då vi utsätter läpparna för kalla temperaturer när vi är utomhus och varma när vi är inomhus. Då dras fukten ur och de blir fnasiga och torra.

Hur blir jag av med torra läppar?

Under vintern är det extra viktigt att smörj in läpparna regelbundet med produkter som verkligen gör jobbet. Ingredienser som jojobaolja, e-vitamin och sheasmör hjälper till och återfuktar.

7 produkter mot torra läppar i vinter:

Här är sju prisvärda favoriterna som återfuktar läpparna fantastiskt!

Annons

Nuxe Lip Moisturizing Stick

Ordentligt återfuktande läppbalsam med bland annat honung som håller läpparna mjuka länge. Innehåller också raps-, Makadami- och solrosolja. Här kan du läsa mer om produkten.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Eucerin Acute Lip Balm

Ett läppbalsam mot mycket torra läppar som ger effekt direkt där hudens naturliga skyddsbarriärer stärks. Finns att köpa här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ett oparfymerat vaselin som skyddar mot torra läppar och sprickor som ger ett härligt glans. Kan även användas på övriga torra ytor på kroppen. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Lip Oil Stick

Ett läppbalsam för torra läppar som blir fnasiga och får sprickor. Den mjukgör, återfuktar och ger näring samtidigt som den skapar en skyddande barriär tack vare bland annat sheasmör och ceramider. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kiehl's Lip Balm # 1

Kiehl's läppbalsam är en återfuktande favorit och bästsäljare sedan 1969! Det doftfria läppbalsamet är ett måste när klimatet blir kallare. Fet utan att vara kladdig och ger läpparna mycket fukt. Här kan du läsa mer recensioner om produkten (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Elizabeth Ardens Eight Hour Cream är en universell skönhetskräm som lindrar hudirritationer, skyddar och hjälper mot torr hy och läppar. Den klassiska krämen går att använda på torra läppar, trasiga nagelband och torra armbågar. Här kan du läsa mer om favoriten (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

La Roche-Posay Cicaplast Lips

Franska apoteksmärket La Roche-Posay har många fina och prisvänliga fuktfavoritern. Cicaplast Lips reparerar torra och fnasiga läppar och lägger sig som en skyddande hinna utan att störa eller kännas kladdig. Här hittar du produkten (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Decubal Lips & Dry Spot

En fet, närande och återfuktande salva för läppar och andra torra fläckar på huden. Den innehåller lanolin och bivax som skyddar och vårdar huden. Här kan du läsa mer om och köpa produkten. Men skynda! Lips & Dry Spot säljer slut snabbt.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läppskrubb

Testa även att göra din egen läppskrubb med bara tre ingredienser som tar bort död hud och lämnar dina läppar mjukare än någonsin!

Du behöver:

1 tsk kokosolja

0,5 tsk flytande honung

1 tsk strösocker

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål eller kopp. Massera skrubben på läpparna i några minuter, skölj bort och torka av överflödig olja med en handduk. Om du får läppskrubb över: täck över med plastfolie eller för över i en burk med lock och förvara i kylen.

5 cerat för torra läppar i vinterBrand logo
5 cerat för torra läppar i vinter
Annons