Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Agneta Sjödin om att åldras i tv och varför hon inte vill använda botox

11 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNILSSON NILS PETTER/Aftonbladet/TT.
Agneta Sjödin med solglasögon på huvudet ler, mot mörk bakgrund.
Agneta Sjödin brinner för hudvård och vill gärna se så fräsch ut i tv-rutan som möjligt.
Men samtidigt väljer programledaren bort skönhetsingrepp med botox, och jobbar på att vara tillfreds i sitt åldrande.
– Det är ju ingen idé att gå runt och älta sitt åldrande för mycket, det kommer ju att hända oavsett vad du gör, säger hon till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Med en 30 år lång tv-karriär i bagaget har svenska folket fått följa Agneta Sjödins resa från tidiga 20-åren till de 52 år hon är i dag.

Många kvinnliga tv-profiler har lyft hur svårt det kan vara att åldras i svensk tv om man är kvinna, medan de åldrande männen lyfts fram som erfarna och stiliga. Agneta Sjödin menar att hon hade tyckt det varit jobbigare att åldras framför tv-kamerorna om hon inte jobbat hårt med sig själv, och lärt sig att tycka om sig själv för den hon är.

– Jag tror att det hade varit jobbigare om jag inte hade arbetat mentalt med mitt inre, och lärt mig att älska mig själv, säger hon i en intervju med Expressen.

Se också: 10 kändisar som vägrar plastikoperation

10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation

Agneta Sjödin väljer bort botox

Programledaren menar att man inte ska lägga för stort fokus på åldrande eftersom det faktiskt är ofrånkomligt att kroppen åldras.

Annons

– Det är ju ingen idé att gå runt och älta sitt åldrande för mycket, det kommer ju att hända oavsett vad du gör. Jag känner mig fin som jag är i dag, säger hon till tidningen.

Att göra skönhetsingrepp med injektioner av botox och fillers blir allt vanligare, och är också något som har letat sig ner i åldrarna. Agneta Sjödin erkänner att hon har testat att göra botox – men att hon inte tyckte om känslan av det. I stället för att göra ingrepp så tror hon på att ändra inställningen till sig själv.

– Jag provade det för ett antal år sedan och gillade inte känslan alls, mitt ansikte blev så stelt och konstigt. Jag är inte emot skönhetsingrepp, det är upp till var och en. Men personligen tycker jag att det bästa skönhetsingreppet sitter i ditt psyke. Mitt tips är att jobba med det innan du gör några skönhetsingrepp, säger Agneta Sjödin i intervjun med Expressen.

Annons