Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa hjälpen för mörka ringar, påsar och trötta ögon!

Mörka ringar, påsar och rynkor runt ögonen kommer med åren. Men det går att bromsa trötthetstecknen. Här är tipsen som ger dig piggare ögon kvickt.

Hudterapeutens bästa tips för dina ögon

Att hitta rätt ögonkräm kan vara knepigt eftersom man helst vill att den verkar på så många problemområden som möjligt. Den ska ge fukt, ta bort påsar, minska rynkor och även dämpa mörka ringar.

Visst går det att köpa olika allt-i-ett-krämer men det är inte ultimat, tycker medicinska hudterapeuten Lena Claesson. Hennes tips är att fokusera på ett specifikt behov och utifrån detta välja en ögonkräm.

Hudterapeut Lena Claesson. Foto: privat

Kräm, gel eller roll-on, vad ska jag välja?

– Krämer brukar vara mer återfuktande, gel mer uppstramande och rollers brukar ha en kylande effekt och är dessutom smidigast att hantera.

Vad ska jag leta efter om jag har problem med mörka ringar under ögonen?

– Krämer som innehåller K-vitamin minskar kärlen och blåheten effektivt. Kolla också efter ämnet Procyanidol som stärker kapillärväggarna och på så sätt minskar det mörka. Till sist glöm inte bort en concealer. Be butikspersonalen om hjälp om du är osäker på rätt nyans.

Problem med påsar under ögonen?

– Ögonkrämer som innehåller koffeinrikt kaffe eller grönt te är bra mot påsar och svullnader eftersom det sätter igång blodcirkulationen och på så sätt minskar svullnader. Ögonkrämerna får gärna vara gelbaserade och kan förvaras i kylen eftersom kyla dämpar svullnader.

Problem med rynkor och linjer?

– Här bör man använda en ögonkräm som innehåller A-vitamin, den får gärna vara gräddig och fyllig samt innehålla Hyaluronsyra och massor av antioxidanter.

Hur sätter jag på en ögonkräm på bästa sätt?
– Lägg lite kräm med ringfingret och dutta fram och tillbaka under ögonen, undvik ögonlocken och var försiktig så att du inte får kräm i ögat eftersom det kan orsaka röda ögon och påsighet.

Vad är dina bästa tips för att få piggare ögon och se mindre trött ut?

– En effektiv genväg till pigga ögon är att använda eyepads. Perfekt inför en fest eller ett viktigt möte.

Tre huskurer för trötta ögon:

Gurkmask

En av de äldsta huskurerna mot svullna ögon. Lägg två skivor gurka i kylen i några timmar. Ta ut och lägg på ögonen.

Temask

Ta två tepåsar, gärna kamomillte och låt dra i ca 5 minuter i varmt vatten. Kyl till rumstemperatur och lägg påsarna på ögonlocken. Lägg en liten handduk över ögonen. Vila i ca 15 min.

Äggvitemask

Vispa upp 1–2 äggvitor tills de blir fasta och stryk på den fasta äggvitan under ögat. Låt verka i ca 10 min innan du sköljer.

Snabbt ögonlyft

 

Klarvaken och fräsch ut på bara 3 sekunder. Pep-start från Clinique hjälper till att reducera svullnader under ögonen så att du ser pigg och vaken ut. Läs mer och köp här (länk till butik).

Minskar påsarna

Blue Therapy Eye från Biotherm minskar påsar under ögonen och ger dig ett piggare intryck. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Antirynk-serum

Super Bio Active Lifting från Estelle & Thild är ett anti age-ögonserum som stramar åt och ger ungdomlig släthet. Serumet utlovar även fastare hud, mindre rynkor och ska motverka mörka ringar. Fri från parabener och mineraloljor. Läs mer och köp här (länk till butik).

Återfuktande ögoncrème

 

Intensivt återfuktande ögonkräm med anti age-affekt från ACO till budgetpris. Anpassad för mogen hud. Läs mer och köp här (länk till Apotek Hjärtat).

 

Mot mörka ringar

Decleors 2-i-1-ögonkräm dränerar och motverkar påsar under ögonen. Den hjälper även mot fina linjer och mörka ringar. Det gula, lystergivande pigmentet neutraliserar mörka ringar. Läs mer och köp här (länk till butik).

 

Mot mörka ringar

Brightening Eye Cream från Skincode innehåller en kraftfull kombination av aktiva ingredienser som hjälper till att bleka och jämna ut området runt ögonen för att slippa mörka ringar. Dessutom motverkar krämen uppkomst av åldersfläckar. Läs mer och köp här (länk till butik).

Eye pads mot trötta ögon

Dark circle reducer från Masquebar är pads som ska hjälpa mot trötta ögon och mörka ringar. Solrosolja samt vitamin A och E hjälper att ljusa upp under ögonen, ge fastare hy och mer elasticitet. Används vid behov. Läs mer och köp här (länk till butik).

Av Katarina Markiewicz

Läs också:

59 tips för friskare hår