Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Guide: Detta ska du tänka på när du köper hårfön – bästa tipsen!

07 maj, 2021 
Ida Gustafsson
Bra hårfön att köpa online
Dags för en ny hårfön? Vi listar vad som är bra att tänka på och de bästa hårfönarna som du kan köpa online!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En bra hårfön ska vara lätt att använda och styla håret med. Såvida man inte är frisör är en hårfönar vanligtvis inte något man går runt och tänker på varje dag. Men som man definitivt blir varse om den dagen då trotjänaren väljer att lägga av. Här listar vi sakerna som är viktigt att tänka på när du ska köpa en ny hårfön och vi listar även de bästa hårfönarna just nu.

LÄS OCKSÅ: Varmluftsborste – bäst i test 2022 (länk till ELLE)

Viktigt att tänka på när du köper hårfön

Innan du slår till på en ny hårfön kan det vara bra att ha koll på en del saker.

Hårfönens effekt

En av de första punkterna är motorns effekt, ett högre watt-antal kan betyda kraftigare motor, men en del dyrare hårfönar har välutvecklade motorer som kan ha lågt watt-tal och ändå ge ett kraftfullt blås. För billigare hårfönar kan watt-antalet vara en fingervisning för hur mycket motorn orkar med. Så watt-tal är egentligen inte samma sak som prestanda, men det kan ge en liten fingervisning.

Annons

Hårfönens vikt

Här är det förstås den egna preferensen som får styra, har du tjockt hår och behöver föna det en längre stund kan det vara skönt att ha en hårfön som är lite lättare, så att du inte blir så trött i armen.

Olika reglage

Nästa steg är att kolla om hårfönen har olika värme- och hastighetslägen och om det finns en kall-luftsfunktion. Den senare är bra för att fixera stylingen i slutet på hårföningen.

Joniseringsfunktion

En del hårfönar har även en joniseringsfunktion som innebär att den neutraliserar håret så att det inte blir statiskt efter föningen – vilket kan vara skönt i vårt kalla klimat då håret lätt blir statiskt på vintern.

Munstycken

Kolla även vad det är för slags munstycken som följer med, nuförtiden brukar de flesta hårfönar säljas med fönmunstycke och diffuser, så det är sällan ett problem, men bra att ha koll på så att du inte klickar hem en hårfön som du inte kan använda som du tänkt.

Sladdens längd

Kolla även hur lång sladden är så att den räcker från uttag och till spegeln där du ska föna håret. Kan bli en tråkig överraskning om sladden inte räcker hela vägen.

Annons

Bästa hårfönarna att köpa online

Vi har utgått från de bästa köparomdömena på Prisjakt och listar här hårfönarna som fått bästa omdöme.

Remington Air 3D

Hårfön Remington
Hårfön från Remington. Klicka på bilden för att komma direkt till hårfönen.

Vit hårfön från Remington som fått ett samlat omdöme på 4,6 av 5. Hårfönen har ny teknologi som kontrollerar luftflödet så att håret inte utsätts för mer värme än nödvändigt, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Panasonic EH-NA98

Hårfön från Panasonic
Hårfön från Panasonic. Klicka på bilden för att komma direkt till hårfönen.

Nya generationens hårtork som är konstruerad för att hantera synliga skador på håret eller när du upplever att det tappat glans och volym, läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons

Babyliss Turbo shine

Babyliss hårfön
Hårfön från Babyliss. Klicka på bilden för att komma direkt till hårfönen.

Hårfönen från Babyliss har fått ett samlat omdöme på 4,1 av 5. Hårfönen säljs med två tillhörande munstycken och är riktigt prisvärd! Läs mer och köp här (reklamlänk).

Remington silk

Klassiska hårfönen från Remington har fått 3,8 av 5 i genomsnittligt omdöme. Två munstycken ingår i denna hårfön som är riktigt prisvärd! Läs mer och köp här (reklamlänk).

röd hårfön remington

OBH Nordica Björn Axén

Hårfönen från OBH Nordica och Björn Axén har fått 3,6 av 5. Hårfönen säljs med tillhörande diffuser och ger bra effekt för pengarna . Läs mer och köp här.

Annons
Hårfön OBH Nordica Björn Axén
Hårfön från OBH Nordica Björn Axén. Klicka på bilden för att komma direkt till hårfönen.
Snyggaste festfrisyren - på 5 minuterBrand logo
Snyggaste festfrisyren - på 5 minuter
Annons