Därför tappar du håret – 9 produkter som hjälper

Lider du av håravfall? Här är produkterna och metoderna som kan rädda ditt hår och stoppa avfallet.

Alla tappar vi en hel del hårstrån dagligen, men det finns även något som kallas för periodiskt håravfall – där du tappar mer hår än vanligt under en period. Det kan bero på flera olika saker, men det finns också hjälp att få. Kika in här för att ta del av nio produkter som kan bli din räddare i nöden.

Det finns en del olika faktorer som kan bidra till att du tappar mycket hår i perioder, och det kan även pendla kraftigt från person till person. Alla tappar upp till 150 hårstrån varje dag och allt under det är helt normalt. Det finns dock något som kallas för periodiskt håravfall där du tappar mycket hår i omgångar. Det kan exempelvis bero på att du är stressad, att du har drabbats av någon sjukdom eller att det helt enkelt är ärftligt.

Varför tappar man hår?

Om du lider av hårförlust i stora mängder kan det vara bra att kolla upp dina värden i kroppen hos en läkare. Dels för att kolla så du inte har brist på något i kroppen då järn- eller näringsbrist exempelvis kan vara en bidragande faktor till varför du känner att håret blir synligt tunnare med tiden.

Produkter som hjälper mot håravfall

Att tappa hår varje dag tillhör som sagt det normala men ibland kan vi drabbas av håravfall under perioder. Då kan ditt hår behöva lite extra hjälp på traven för att hårväxten ska stimuleras och öka med tiden för att gå tillbaka till din normala tjocklek igen.

Nedan har vi tipsat om nio produkter som kan hjälpa dig om du lider av håravfall. Scrolla ner för att hitta din favorit!

Maria nila hårprodukt för håravfall

Produkt som ska öka hårproduktionen genom att stimulera hårväxten, från Maria Nila. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

Schampo mot håravfall, från Cicamed

Schampo mot håravfall, från Cicamed. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

vichy schampo mot håravfall

Schampo som ska hjälpa vid behandling av periodiskt håravfall, från Vichy. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Leave in kur för män med håravfall

Leave-in kur för män som ska stimulera hårväxten, från Kevin Murphy. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Balsam för kvinnor med håravfall

Balsam som ska hindra tillfälligt håravfall, från Kevin Murphy. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Schampo och balsam mot håravfall

Serie med schampo och balsam som ska hjälpa till mot periodiskt håravfall, från Charles Worthington. Här kan du köpa balsamet (reklamlänk från Adtraction). Här kan du köpa schampot (reklamlänk från Adtraction).

Schampo mot håravfall, från Jenoris

Schampo som är speciellt framtagen för att minska håravfall och stimulera hårväxten, från Jenoris. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Schampo mot stressrelaterat håravfall

Schampo som ska stimulera hårsäckarna och hjälpa mot stressrelaterat håravfall, från Zenz Organic. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Källa: Vårdguiden

Mer inspirerande mode & skönhet hos allas.se: