Gör din egen bodyscrub!

egen bodyscub
Så här gör du din egen bodyscrub och får en både ekologisk och billig kroppsskrubb som tar bort döda hudceller och gör huden len.

Socker, salt, farinsocker eller kaffesump kanske inte låter som de självklarast saker att gnugga på kroppen. Men det kan faktiskt betyda mycket för både din plånbok och din hälsa att göra din egen bodyscrub med just dessa vardagsingredienser.

När du skrubbar huden, hjälper du hudens naturliga avstötningsprocess. Det här är något som skönhetsindustrin tagit fasta på och säljer bodyscrub-produkter i massor. Men det är både enkelt och billigare att göra en egen bodyscrub.

Så här gör du egen bodyscrub:

Du kan använda socker, havssalt, salt, brunt socker eller till och med kaffesump. Kom bara ihåg att om du använder salt, kan det svida om du har små sår på kroppen.

Använd en olja så att ”skrubbet” lättare glider över huden. Du kan använda oliv, mandel eller rapsolja. Mandeloljan är bra om du vill slippa en alltför stark doft på kroppen.

Blandningsförhållandet är 2 till 4, dvs två matskedar olja till fyra matskedar farinsocker, salt, kaffesump eller vad du väljer att göra din scrub på. Får du något över är det bara att ställa in i kylskåpet där det håller sig en vecka.

Skrubba två gånger i veckan

Hur ofta du använder det beror på hur torr din hud är. Har du till exempel psoriasis, så ska du göra det lite oftare, annars räcker det oftast med ett par gånger i veckan.