Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Hudvård som passar mogen hud – 14 shoppingtips

13 jan, 2021 
Ida Gustafsson
Kvinna med mogen hy och bra produkter för mogen hy.
En mogen hy blir lätt torr och behöver lite extra omsorg. Vi listar produkterna som återfuktar, vårdar och skyddar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så skyddar du din hud i vinterkylanBrand logo
Så skyddar du din hud i vinterkylan

En mogen hy behöver mycket fukt och produkter som ger ett dagligt skydd. Cellomsättningen minskar i en åldrande hy, kollagenet bryts ner och har svårare att byggas upp igen vilket leder till att huden blir rynkig och mindre fyllig.

Hur huden åldras är individuellt och kan bero på genetiska orsaker, mängden föroreningar och UV-strålning den utsätts för. Just föroreningar och UV-strålning leder till att fria radikaler bildas i huden som i sin tur bryter ner cellerna. En mogen hy kan därför behöva lite extra skjuts på vägen som stimulerar, skyddar och framförallt återfuktar.

Retinol för mogen hy

En populär ingrediens i anti age-produkter är Retinol som sägs stimulera bildningen av kollagen och elastin och som slätar ut fina linjer. Retinol är en mild sorts A-vitamin som säljs i vanliga handeln, till skillnad från exempelvis a-vitaminet tretinoin som används i receptbelagda preparat för hudbesvär.

Även om retinol är en mildare variant av A-vitamin kan det ta tid för huden att anpassa sig till ämnet, man kan bli både röd och torr. Så introducera produkter med retinol försiktigt och gradvis.

Annons

Se också:

Så lagar du trasig ögonskuggaBrand logo
Så lagar du trasig ögonskugga

Antioxidanter skyddar mogen hy

En mogen huden behöver en återfuktande nattcreme, gärna med antioxidanter som hjälper en huden att få den fukt och näring den behöver. Att då och då använda produkter med AHA-syror kan också hjälpa huden att få tillbaka sin lyster då den avlägsnar döda hudceller och som verkar utslätande. När man använder produkter med aha-syror är det viktigt att följa upp med solskyddande produkter eftersom huden är extra känslig för UV-strålning.
Produkter med spf är viktigt att använda varje dag för att skydda huden ordentligt.

Hudvårdsprodukter för mogen hy

Här listar vi återfuktande ansiktscremer, exfolierande produkter, serum och produkter med solskydd som passar en mogen hy.

Serum från Babor som ger lyster och som återfuktar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Dagcreme Eucerin

Dagcreme från Eucerin med anti-age egenskaper och hyaluronsyra och solskyddsfaktor 30 som återfuktar huden och reducerar små rynkor samtidigt som den skyddar mot solens strålar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Pixi glow peel pads

Exfolierande pads med AHA-syra och 20 procent glykolsyra som minskar synbarheten av pigmentförändringar och fina linjer vid kontinuerlig användning. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Dagcreme Dr Dennis Gross

Dagcreme från Dr Dennis Gross anti age-ingredienser som retinol och ferulsyra som stärker hudens förmåga att producera kollagen och som har ett utslätande resultat på fina linjer. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Palina nattcreme

Nattcreme med AHA från Palina som gör huden slätare och minskar fina linjer och förstorade porer. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Creme Peter Thomas Roth

Återfuktande dagcreme med det passande namnet Water drench från Peter Thomas Roth som innehåller 30 % ren hyaluronsyra som hjälper till att binda fukten i huden. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Emma S serum

Serum från Emma S som återfuktar och motverkar hudens åldrande. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Cetaphil ansiktsrengöring

Mild ansiktsrengöring från Cetaphil som bevarar hudens skyddsbarriär. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Nattcreme Kerstin Florian

Återfuktande nattcreme från Kerstin Florian med kollagenkomplex som stärker huden medan du sover. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Paulas choice C15

Serum med C-vitamin, E-vitamin och ferulsyra från Paulas choice som återfuktar och skyddar huden mot fria radikaler. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

ansiktsmas grown alchemist

Ansiktsmask från Grown Alchemist som återfuktar och tillför näring till huden och som passar känslig hy. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Exuviance super retinol koncentrat

Koncentrat från Exuviance med retinol och NeoGlukosamin som stimulerar hudens cellförnyelse, följ upp med en dag- eller nattcreme. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Nattcreme Madara

Ekologisk nattcreme för mogen hud som återfuktar och hjälper till att stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Dagcreme L300

Dagcreme från L300 med hyaluronsyra och solskyddsfaktor 15. (reklamlänk)Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons