Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Frisören: 3 huskurer för håret som du INTE ska testa

25 feb, 2021 
Malin Karlberg
Kvinna i duschen, huskurer för håret.
Hurskurer kan vara bra till mycket, men är du rädd om ditt hår kan det vara säkrast att skippa dessa…
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det finns en rad olika husmorsknep och hemmakurer som sägs kunna ge dig vackrare hår, med hjälp av produkter du redan har hemma.

Vissa av dem fungerar riktigt bra – frisören Natasha Toloue, som driver salongen Natasha STHLM, gillar till exempel att göra en hårmask till sin dotter av avokado, honung och lite citron.

Se också: Största misstagen du kan göra med ditt hår

Största misstagen du kan göra med ditt hårBrand logo
Största misstagen du kan göra med ditt hår

– Det är bra för hårbotten och gör håret mjukt. Jag kammar i det i håret och sköljer sedan bort det efter 30 minuter, säger hon.

Men andra populära huskurer fungerar mindre bra och kan i värsta fall skada ditt hår. Här är tre hårkurer att se upp med!

Annons

1. Äggula

Att använda äggula som hårpackning är ett gammalt knep som sägs ge näring åt stråna. Och visst kan äggulan innehålla vissa välgörande ämnen – problemet är dock att det luktar ganska förfärligt, och lukten tenderar att sitta i länge.

– Du måste schamponera håret flera gånger för att få bort ägglukten och det kan snarare göra håret torrare än innan, säger hon.
Satsa alltså hellre på en professionell inpackning – som dessutom doftar gott!



2. Öl

Att skölja håret med öl är en annan klassiker, som sägs kunna ge håret såväl volym som glans. Det är inte minst B-vitaminet i öl som påstås ge effekter på håret – men i det här fallet gör du bättre i att dricka ölen och använda vanligt schampo vid hårtvätten.

– Öl innehåller alkohol som öppnar upp fjällskikten i håret. Det har också fel pH-värde för hårbotten, säger Natasha Toloue.

Annons

3. Hemmagjord saltvattenspray

De senaste åren har saltvattensprayer blivit populära för att skapa stadga och en direkt-från-stranden-känsla i håret. Men du gör bäst i att köpa en professionell produkt som innehåller rätt typer av ingredienser för håret, då natriumklorid – som används i vanligt matlagningssalt – kan slita på håret och torka ut hårbotten, menar Natasha Toloue.

– Salt är jättestarkt och reagerar med metaller som finns i vatten. Det är väldigt svårt att göra en saltvattenspray själv. Då är det bättre att använda sådana som är testade i labb, så att man vet att de inte skadar håret, säger hon.

Annons