Så gör du manikyr hemma – 6 enkla steg för ett proffsigt resultat

Kvinna gör manikyr hemma.

Foto: TT/Shutterstock

Skäm bort dina naglar med en lyxig manikyr. Så här enkelt kan du göra det själv hemma!

Visst är det lyxigt att fixa naglarna! Händerna kräver sin omvårdnad och att klippa slitna nagelband och pynta med ett riktigt snyggt lack är vardagslyx som vi gärna unnar oss. Extra lyxigt är det förstås om det görs på salong, men då kan prislappen också tyvärr bli ganska dyr. Spara slantarna till roligare saker och gör manikyr hemma själv istället – vi lär dig hur du trollar fram ett proffsigt resultat hemma i sex enkla steg.

Gör manikyr hemma – sex enkla steg för att lyckas

1. Ta bort gammalt nagellack

Avskavt nagellack är ingen höjdare. När lacket börjar flagna är det dags att ta bort det. Försök inte pilla bort lacket, då det kan skada nageln, utan använd en nagellacksremover utan aceton. Håll bomullstussen med remover mot nageln i några sekunder och svep sedan bort färgen.

2. Tvätta naglarna ordentligt

Borsta naglarna och nagelbanden med en nagelborste under varmt vatten. Peta nagelbanden försiktigt neråt och använd en crème eller olja. Se till att den sjunkit in helt innan du börjar lacka naglarna.

3. Fila naglarna

Använd en nagelfil för att få fram den form som du vill ha; oval eller fyrkantig tipp är populärast.

Elektriskt manikyrset.

Ett elektriskt manikyrset är ett enkelt sätt att slippa fila och få ett perfekt, professionellt, manikyrresultat. Levereras med 5 olika poleringsverktyg.

Läs mer och beställ ett eget manikyrset här (reklamlänk från Aller media shop)

4. Grunda nagellacket ordentligt

Det första steget i lackningen stavas baslack eller underlack. Det applicerar du för att nagellacket ska hålla längre och för att skydda dina naglar från missfärgningar. Lite som en primer fast för naglarna. Låt baslacket torka i minst två minuter innan du går vidare till nästa steg.

5. Välj nagellack med omsorg

Dags att välja färg! Applicera ett tunt lager av lacket och vänta gärna i två minuter innan du lägger på ytterligare ett lager. Ett för tjockt lager från början gör att färgen inte kommer torka. Börja med penseln längst ner i mitten av nageln och måla sedan varsitt drag på vardera sida.

6. Toppa naglarna

För att skapa en glansig finish och få lacket att hålla längre så krävs ett topplack. Välj en lite mer trögflytande variant med gel-efffekt om du vill att det ska se ut som att de är fixade på salong. Då kan du applicera topplacket redan innan nagellacket har torkat helt, vilket gör att lacket torkar snabbare.

Läs också: Vila bort stress och smärta på populära spikmattan – så funkar den

Mer inspirerande mode & skönhet hos allas.se: