Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Så hittar du den perfekta frisören för dig – 6 tips

16 sep, 2021 
Linus Brännström
FotografTT, Matheus MMK/Pexels
Trött på chockupplevelser i frisörstolen? Här är sex tips som hjälper dig att hitta den perfekta frisören för just dig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att gå till frisören är utelämnade. Man tvingas lita på en enda person och satsa en massa pengar – ändå slutar det ofta med att man efter någon timme försöker dölja chocken när man ser resultatet i spegeln.

Se också: Här är frisyrerna som kan leda till håravfall

Här är frisyrerna som kan leda till håravfallBrand logo
Här är frisyrerna som kan leda till håravfall

För att slippa sådana upplevelser mhar sajten Spreeberry sammanställt en lista med sex tips som hjälper dig att hitta den perfekta frisören.

Gör en budget

Innan du börjar letar efter den perfekta frisören är det viktigt att sätta en budget. Vilka behandlingar vill du göra, vilken frisyr vill du ha och hur mycket kan du tänka dig att betala? En tydligt budget hjälper dig att begränsa urvalet.

Annons

Begränsa urvalet på Google

När du sedan börjar googla får du massor med resultat. Då gäller det att begränsa även det urvalet – använd sökord relaterade till vad du vill ha och var du befinner dig. Gör en lista över vad du vill ha ut av besöket och kolla sedan på hemsidorna om de frisörer du hittar kan erbjuda det.

Gör din research och slipp chocken när frisören lagt ner saxen.

Prata med rätt människor

Det bästa är förstås att få tips från någon du litar på. Prata med många människor och gör en lista över de rekommendationer du får. Utgå sedan från den när du gör din research. Ett självklart tips är förstås att fråga personer som du tycker har en fantastisk frisyr, de har förmodligen också en fantastisk frisör.

Annons

Utforska sociala medier

Sociala medier är en oändlig källa för inspiration. Kolla olika hashtags och leta efter frisörsalonger och frisyrer – fokusera dock på bilder på frisyrer som sitter på människor som har liknande hår som du. Hittar du något du gillar ska du inte vara rädd för att skriva en kommentar med en komplimang och fråga om personen kan rekommendera en frisör.

Läs mer: Årets bästa varmluftsborste – storfavorit på sociala medier (länk till ELLE)

Lär dig konsten att tolka recensioner

Det finns en mängd uppsjö recensioner på allt från Facebook till Google. Men var vaksam på fejkade recensioner – ser du många recensioner med ett liknande språk eller som bara är positiva utan särskild substans finns en risk att de är fejk. Lägg inte heller någon större vikt vid totala sågningar med svordomar och dåligt språk – sådana recensioner säger ofta mer om personen som skrivit dem än om frisören.

Se också: Därför ska du aldrig torka håret när det är blött

Därför ska du aldrig borsta håret när det är blöttBrand logo
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blött

Boka in konsultationer

När du väl har gjort din research och hittat ett gäng frisörer som verkar lovande är det dags att boka in konsultationer. Under dessa ska du ställa många frågor och känna in frisören – det är inte bara viktigt att han eller hon är duktig, det gäller också att du känner dig bekväm och att kommunikationen fungerar.

Att hitta rätt frisör är en konstform.
Annons