Artikeln innehåller reklamlänkar

Schampo mot känslig hårbotten – 8 skonsamma köptips

Kvinna tvättar håret med schampo mot känslig hårbotten.

Foto: TT

Lider du av känslig hårbotten? Vi listar 8 skonsamma och lugnande schampon som kan hjälpa dig.

Lider du av känslig hårbotten och har svårt att hitta en hårvårdsrutin som ger ditt hår vad det behöver? Vi listar nedan åtta skonsamma rengöringar till håret med vårdande och lugna ingredienser som motverka bland annat torrhet, irritation, klåda och mjäll samt passar den med känslig hårbotten som handen i handsken.

Se också: 7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut
Slå på ljud

8 schampon mot känslig hårbotten:

Schampo från Maria Åkerberg med bland annat brännässla & tussilago som främjar hårtillväxten på skalpen. De milda rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut varken hår eller hårbotten. Du kan köpa det här (länk till Nordicfeel).

Ett specialutvecklat schampo från Kevin Murphy med micellärvatten och sellerifröextrakt som lugnar och rengör hårbotten. Kan användas för alla hårtyper och är färgbevarande. Du kan köpa det här (länk till butik).

Antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande schampo från Maria Nila. Behandlar och förebygger mjäll och andra hårbottenproblem, motverkar håravfall och stimulerar hårtillväxten. Du kan köpa det här (länk till butik).

System 4 Shale Oil Shampoo behandlar ditt hår på ett skonsamt sätt och dämpar överproduktion av fett, mjäll och mjälleksem i hårbotten. Ett effektivt rengörande schampo som även balanserar och neutraliserar överproduktionen av talg som är orsaken till fet hårbotten. Passar oljig och känslig hårbotten. Köp det här (länk till Apotek Hjärtat).

Detta skonsamma schampo är rikt på näring och lämnar håret rent och glänsande. Veteprotein och antioxidanter från svartpeppar ger näring och stimulerar hårbotten, medan lugnande azulen från kamomill lugnar och återfuktar skalpen. Du hittar detta shampoo från Grown AlchemistHair Care här (länk till butik).

Schampo från SACHAJUAN med Piroctone Olamine och Climbazole som motverkar mjäll och klåda. Rosmarinolja, menthol, salicylsyra och ingefärsextrakt lugnar irriterad hårbotten. Bibehåller fuktighets-balansen i hår och hårbotten. Du kan klicka hem det här (länk till butik).

Detta rengörande och lugnande schampo från Kérastase som tillför fukt och rengör hårbotten för att dämpa irritation och inflammation. Ger håret ett känsla av lätthet samtidigt som klåda och obehag i hårbotten minskar. Du kan köpa det här (länk till butik).

Cutrin BIO+ är ett återfuktande och lugnande schampo för torr eller känslig hårbotten. Schampot rengör varsamt hår och hårbotten samtidigt som det hjälper till att återställa fuktbalansen. Ceramider och växtbaserade ingredienser bidrar aktivt till att bibehålla hårbottens fuktbalans. Produkten/schampot är veganskt. Du hittar det här (länk till Apotek Hjärtat).

Återfukta mera! 15 duscholjor för torr och känslig hud