Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Smarta tips för dig med grått hår!

25 jan, 2018 
Tips för dig med grått hår!
Frisörens bästa tips för dig som har grått hår. Så här tar du bäst hand om håret efter 50 plus.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Frisörens bästa knep för silverhåriga

● Ett silvervitt hår kan slå åt det varma och gula hållet. För att behålla den kalla tonen brukar jag rekommendera mina kunder att tvätta håret med silverschampo.

● För den som vill pyssla om sitt hår lite extra brukar jag tipsa om ”färgbomben” – en inpackning med silvergrå pigment som finns att köpa hos varuhuskedjorna eller hos frisören.

Så vårdar du håret efter 50 plus

● Håret blir oftast torrare och mer sprött efter 50 års ålder. Dags att se över favoritprodukterna med andra ord! Ett bra tips är att satsa på ett fuktgivande schampo och vårdande inpackningar.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

● Välj rätt längd! Har du bra hårkvalitet kan du fortsätta med längre hår om du trivs i det. En kortare frisyr blir extra fin om man betonar ansiktets benstruktur och klipper fram lite mjukare former.

● Har du problem med utväxten? Ta hjälp av slingor! De suddar ut skillnaden mellan utväxten och längdernas färg.

● En del får grova grå strån, andra mjuka och tunna. För de grövre stråna är mjukgörande balsam A och O. De tunna stråna behöver volym och struktur, då är till exempel saltvattenspray bra för extra stadga.

Text: Katarina Althin

Läs också:

59 tips för att få ett friskare hår

Annons