Artikeln innehåller reklamlänkar

Sminka dig piggare – här är knepen!

Trolla bort det vinterglåmiga och sätt färg på vardagen. Här är knepen som gör att du inte bara drömmer om en piggare look utan också får den. Ge hyn skir lyster, framhäv ögonen med mjuka skuggor och måla naglarna i en glad ton.

Ofta är det själva grunden som gör mest skillnad. Är den fin kommer resten av makeupen så mycket bättre till sin rätt.

Tre steg mot fräschaste hyn

  1. Jämna ut hudtonen med foundation eller en annan färgad crème som ger den täckning du vill ha. Välj en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt.
  2. Upptäck concealern! Den är särskilt toppen när det gäller att ljusa upp trötta skuggor vid ögonen och på så vis ge ansiktet ett piggt lyft.
  3. Ge kinderna färg med rouge i en rosig nyans som ger ansiktet mjuk glöd och den där promenadfriska looken.

Färgstarkt – eller kanske en lätt ton med glans

Ett läppglans med bara antydan till färg är en lättapplicerad favorit som ger lyster samtidigt som det får läpparna att se lite fylligare ut. En annan dag kan ett läppstift i en kaxigt röd nyans vara härligt uppiggande.

Lyft fram ögonen

Lägg en beige skugga på locket, markera längs franskanten med penna och avsluta med mascara. Ett klassiskt sätt att lyfta fram ögonen.

Ett annat alternativ är att strunta i pennan och använda enbart skuggor och mascara. Det blir ofta mjukt och fint.

Lägg en ljusbeige ton på hela locket, upp mot ögonbrynet. Fortsätt med en nyans som ligger någonstans mellan mörkt och ljust längs globlinjen. Lägg sedan en mörkare skugga på lockets yttre del och/eller närmast övre franskanten och en bit längs yttre delen av nedre franskanten. Tona ut väl. Bra val när du vill ha en mjuk, naturlig makeup är beige, bruna och gråbruna toner.

Av Eva Larsson

Foto: Shutterstock/TT, mfl

Läs också:

Fin hy, friskt hår och snygg makeup i vinter – tips!