Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Snyggaste kändisfrisyrerna 50+ och du stylar dem

16 apr, 2018 
Elin Gunnarsson
Lockigt och långt, tufft kortklippt eller kanske en vågad färg? Inspireras av kändisarna och hitta stilen som passar dig! Vi tipsar också om produkterna sm gör att du lyckas med stylingen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dags att förnya frisyren? Här är inspiration för alla stilar, frisören Jacquline Wessman guidar dig till nytt hår. Hon tipsar också om styling och hårvård för alla kvinnor 50 plus.

Kändisarnas trendigaste frisyrer

Helen Mirren
Foto: Shutterstock/ IBL

Helen Mirren i vågad färg

Skådespelerskan Helen Mirren, 72, har vanligtvis klassiska frisyrer. Men hon har också testat rosa färg, en trend som oftare syns i betydligt yngre kvinnors hår. Blåa toner är också populärt.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Jacquline: Det här är lite vågat, men det är jättehärligt att hon testar en pastellig färg. Kul när man vågar tänka utanför boxen! De pastelliga färgerna passar dig med kall hy eller kall färg på ögonen.

Styling: Ge håret ett lyft med torrschampo! Björn Axén Dry schampoo Sweet blossom fräschar upp håret och ger lätt volym. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Lill Lindfors
Foto: Shutterstock/ IBL

Lill Lindfors i lång page

Sångerskan Lill Lindfors, 77, bär med bravur upp sin långa page med en fin lugg som smälter in i längderna. Den kopparbruna färgen är fin till hennes hy.

Annons

Jacquline: Det är både trendigt och supersnyggt med lugg och lång page. Det ger ett lyft och ramar in. Frisyren passar dem som har lite rundare ansiktsform, det är bra om längderna slutar lite ovanför axlarna för att inte tynga ner.

Styling: Låt håret glänsa med hjälp av Botanicals Radiance Remedy Shine Vinegar, ett glans- serum med olja som botar matt hår.  Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Grete Qviberg
Foto: Shutterstock/ IBL

Grete Qviberg i vitt och långt

Grete Qviberg, 73, visar att man verkligen inte behöver klippa håret kort bara för att det blivit vitt. Hennes långa hår är extra snyggt med några lösa lockar.

Jacquline: Vilken hårfärg, jättesnyggt! Jag tycker absolut att man ska våga sluta färga om man har en fin vit hårfärg. Det finns många tricks för att göra det på ett bra sätt, fråga din frisör!

Styling: Både blekta blondiner och vithåriga ladies kan med fördel använda silverschampo och -balsam. De lila pigmenten gör att gula toner i håret minskar. Charles Worthington Colour Enhancer Violet schampo och balsam gör jobbet. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Malou von Sivers
Foto: Shutterstock/ IBL

Malou von Sivers i lekfull lugg

Programledaren Malou von Sivers, 65, har lite längre hår som varierar i stil och klippning. Men en sak är konstant: den lekfulla luggen som alltid ser lite busig ut och fint sveper åt ena sidan.

Jacquline: Här är det en snygg öppen lugg. Frisyren passar dig som har lite rundare eller hjärtformat ansikte. Styla gärna ett längre hår bort från ansiktet i stället för framåt, det tynger ner.

Annons

Styling: Få volym, fyllighet och glans i ett med Chiffon Styling Mousse från R+Co. Passar för mjuka lockar och alla längder. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Jamie Lee Curtis
Foto: Shutterstock/ IBL

Jamie Lee Curtis i pigg pixie

Skådespelerskan Jamie Lee Curtis, 59, passar väldigt bra i sin korta pixiefrisyr som både är lättskött och häftig.

Annons

Jacquline: Det här är en riktigt populär frisyr och det är kul när den får vara flikig och taggig. De som har ett nättare ansikte passar i frisyren. Det är som många frisyrer i en eftersom man kan styla den på många sätt.

Styling: Skapa struktur i den korta frisyren med hjälp av ett vax. C/O Gerds 10–10 Salt Definition Hair Wax är ekologisk och innehåller bärfröolja och utvalda salter. Finns i en mjuk och en fastare variant. Läs mer och köp här.

Annons
Camilla Thulin
Foto: Shutterstock/ IBL

Camilla Thulin i tjusig i knut

Uppsatt hår har lite blivit ett signum för designern Camilla Thulin, 56. Hon uppger själv att hon nästan aldrig har tid att klippa sig, i stället får det långa håret samlas i en svans, knut eller annan uppsättning.

Jacquline: Många mogna kvinnor väljer att klippa håret kortare, men det måste man verkligen inte. Det kan vara kul att be hålla håret långt och kunna sätta upp det i snygga frisyrer. Långt hår passar alla hårtyper.

Annons

Styling: Fixera håruppsättningen med hårspray. Got2b Glam Force Ultra Hold Hairspray håller i upp till 48 timmar men ska inte klibba. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Frisör Jaquline Wessman
Frisör Jaquline Wessman. Foto: Lars Jansson

Frisör Jacquline Wessman tipsar om hårvård och styling 50+

Hårvård för 50+

Annons

– Håret kan tappa lyster, bli elektriskt, frissigt och torrt. Det som hjälper är fukt, fukt och fukt. Använda fuktschampo och balsam, och inpackning minst en gång i månaden.

Styling för 50+

– Använd värmeskydd, även om du bara ska föna håret. Det håller ihop och skyddar håret. Saltvattenssprej är också en jättebra produkt, det kan du använda när du ska föna eller självtorka håret. En plattång borde alla ha, med den kan man få platt och lockigt hår och skapa volym. Fråga din frisör om råd!

Text: Elin Gunnarsson

Läs också:

Smarta tips för dig med grått hår!

59 tips för att få ett friskare hår

Annons