Artikeln innehåller reklamlänkar

Stort test av brun-utan-sol

Sugen på en fräsch solbränna? Vi har testat ett stort urval av brun-utan sol-produkter för både kropp och ansikte. Här tipsar vi dig om de vi gillar allra bäst!

Vi har betygsatt testet från 1 till 5 där fem är högsta betyg.

Tan in a bottle, Maria Åkerberg

Har en krämig konsistens men är lätt att smörja in och torkar snabbt. Doftar tydligt av citrongräs, en doft som vi uppfattar som fräsch och naturlig. Ger en gradvis färg, det krävs minst tre smörjningar för att se någon ordentlig effekt. Lätt att få jämn utan tydliga kanter. Perfekt för dig som vill ha en mild och diskret färg! Plus för ekologiskt innehåll.
Pris: 199 kr/100 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Sublime bronze silky lotion face and body, L’Oreál Paris

Fin färg redan efter en strykning och bättras på efter flera omgångar. Kan appliceras dagligen till önskad färg. God doft och crèmen ger härligt mjuk hud.
Pris: 169 kr/150 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Smidig och lätt att applicera och bär den karakteristiskt goda Dove-doften. Går snabbt in i huden och gör den silkeslen. Lämnar en jämn och naturligt gyllenbrun ton som gradvis byggs upp. Dock är effekten efter enbart en påstykning knappt märkbar. Ett par lager krävs. Finns i två nyanser – ljus till medium och medium till mörk.
Pris: 54:90 kr/200 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Bäst i test! Sun kissed, self-tanning face cream, ACO

Gav omedelbart en naturligt vacker färg! Den har en tunn och behaglig konsistens, är enkel att använda och absorberas snabbt av huden. Doften är fräsch och lätt, särskilt viktigt för en ansiktscrème. Den här tar jag gärna med mig på resan!
Pris: 99 kr/50 ml, Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 5

Ger snabbt en snygg, jämn och fräsch solbrun färg. På fyra timmar är du redo för stranden! Lätt att applicera och absorberas snabbt av huden som inte känns torr efteråt. Doften är det enda minuset, lite för mycket ”brun utan sol”-doft.
Pris: 119 kr/150 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Silky self-tanning body lotion, Nuxe

Mjuk och skön och känns silkeslen mot huden. Långsam effekt, behöver smörjas flera gånger innan resultat syns men det blir jämnt och fint. Minus för en lite för stark doft.
Pris: 265 kr/100 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 3

Melting self-tanning emulsion for face, Nuxe

Den är lätt färgad så att man enkelt kan se när man smörjer ut den. Lätt att jobba med och få ett jämnt resultat. Ger endast en liten hint av färg, så ingen risk för flammigt resultat. Lämpar sig för den som vill jobba upp färg gradvis då den inte ger någon större färgskillnad efter bara en smöjning. Doften är tyvärr en klassisk brun utan sol-doft.

Pris: 235 kr/50 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 3

Daily gradual tan body lotion, Kicks

Bra konsistens, mjukgörande och med en diskret doft. Tar dock lite tid för crèmen att gå in i huden. Ger resultat ganska fort, redan efter 1–2 gånger syns skillnad. Finns i två varianter: light/medium och medium/dark beroende på din hudton.
Pris: 169 kr/200 ml. Läs mer och köp här!
Betyg: 4

Blanda med din vanliga dagcrème!

Radiance plus golden glow boost, Clarins

Brun utan sol för ansiktet som ger en naturlig färg och fin lyster. Blanda 2–3 droppar med en klick av din dagcrème och applicera i ansiktet. Enkel att applicera och den ger ett naturligt och jämnt resultat. Ett litet minus för att det inte är helt enkelt att få ut dropparna ur flaskan.
Pris: 295 kr/15 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

4 steg till ett bra resultat med brun-utan-sol

1. Peela

Peeling innan du applicerar brun utan sol gör att du får bort döda hudceller och därmed får ett jämnare resultat.

2. Återfukta

Se till att huden är återfuktad, speciellt de lite torrare partierna som armbågar, fötter, händer och knän. Torra områden kan suga åt sig mer av crèmen så att det bildas mörka fläckar.

3. Applicera

Vill du ha gradvis eller omedelbar färg? Hitta den variant av brun utan sol som passar dig! Ta av dina smycken när du applicerar för att undvika missfärgade fläckar. Applicera lite i taget i stället för att ta en stor klick av crèmen.

4. Avsluta

Jämna till färgen mellan tårna och fingrarna med hjälp av bomullspads. Knä- och armveck kan kan ibland få för mycket färg så torka gärna av dem med en näsduk när du är färdig. Tvätta av dina händer noga och vänta tills crèmen har torkat ordentligt innan du klär på dig för att undvika fläckar på kläderna.

Brun-utan-sol-tips för ansiktet!

Använd en produkt som är anpassad för ansiktet för att få bäst resultat. Smörj gärna in ögonbrynen och vid hårfästet med en fet kräm för att inte få fula fläckar.

Text: Lina Lundström