Artikeln innehåller reklamlänkar

Stort test! Bästa handkrämerna för torra händer

Test. Bästa handkrämen för torra händer
Vi har testat ett stort utbud av handcremer och valt ut dem vi gillar allra bäst! Här hittar du varianter för dig med extra torra händer, om du föredrar ekologiskt och handkrämer för både dag och natt.

The ritual of sakura hand lotion, Rituals

Omdöme: Detta är en favorit! Härligt återfuktande och stärkande handcrème som snabbt går in i huden utan att kladda. Den krämiga konsistensen består av ekologisk rismjölk som trollar fram ett silkeslent skikt på händerna. Doften av japanskt körsbär är underbar. Finns även som smart pumpflaska.
Pris: 105 kr/70 ml Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 5

 

Evening primrose age revitalising hand cream, Weleda

Omdöme: En underbar doft som håller hela dagen. Torkar in snabbt i huden, lämnar inget kladd efter att man har smörjt in sig och känns väldigt återfuktande. En känsla av en lyxig spaupplevelse helt enkelt! Läs mer och köp här! (länk till butik)
Pris: 99 kr/50 ml
Betyg: 4

Softcaress protecting hand & nail cream, Oriflame

Omdöme: En mjuk och smidig crème som ger en svalkande och mjukgörande effekt samt att händerna känns lenare. En fräsch och lätt doft, som efter en dusch.
Pris: 69 kr/ 100 ml Läs mer och köp här!
Betyg: 5

Omdöme: Crèmen har en mjuk och lätt konsistens och den tas snabbt upp av huden utan att kladda. Doften är diskret och behaglig.
Pris: 110 kr/70 ml Läs mer och köp! (länk till butik)
Betyg: 4

Skir handcreme, Åhléns

Omdöme: Det tar en liten stund innan crèmen går in i huden – men sedan gör den sitt jobb! Den har en fin doft av vårbris som stannar kvar länge. Doften kan kännas aningen påträngande för den som är känslig för starka dofter.
Pris: 39 kr/75 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 3

Hand absolute ultimate rejuvenating hand & nail cream, Filorga

Omdöme: Huden blir mjuk och får lyster just när man smörjt in men vi har inte märkt någon långvarig effekt. Hudfärgen upplevs något jämnare och vissa mörka fläckar har blivit lite ljusare. Och naglarna känns ovanligt starka. Ganska fet och vaxig i konsistensen och något starkt parfymerad.
Pris: 245 kr/ 50 ml Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 3

Omdöme: Ekologisk handcrème som har en lätt, söt blomdoft. Lätt att smörja in och lämnar ingen kladdig hinna. Känns dock inte så jätteåterfuktande, passar bäst för dig med bara lite torra händer. Finns i fler dofter.
Pris: 129 kr/50 ml Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 3

Coconut hand cream, Urtekram

Omdöme: Är med sin tydliga kokosdoft perfekt för kokosälskare. Lite tjockare och krämigare konsistens som ändå är relativt lätt att smörja in. Gör händerna mjuka och återfuktar bra. Plus för att den är ekologisk, gjord på naturliga ingredienser samt inte djurtestad.
Pris: 39 kr/75 ml Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Shea intensive hand balm, L’Occitane

Omdöme: Väldigt fet crème för extra torra händer och som passar bäst att smörja in sig med innan man går och lägger sig. Den går inte in i huden särskilt snabbt men gör snabbt torra vinterhänder mjuka. Mild doft och ett extra plus för att crèmen är väldigt dryg.
Pris: 235 kr/150 ml. Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 4

Norwegian formula visibly renew elasti-boost hand cream, Neutrogena

Omdöme: Vi älskar denna handcrème! Doften är superfräsch och tvålig, inte för mycket. Känns skön och går snabbt in i huden. Händerna blir bebismjuka direkt och får en ny lyster och spänst som håller i sig hela dagen. Huden ser yngre ut och händerna blir lena. Stort plus för att den också innehåller solskydd. Oerhört prisvärd!
Pris: 59 kr/75 ml Läs mer och köp här! (länk till butik)
Betyg: 5

Text: Lina Lundström
Foto: Shutterstock/IBL m fl