Artikeln innehåller reklamlänkar

Vilken mascara är bäst i test?

Vi har testat om de olika mascarorna håller vad de lovar – alltifrån vattenlösliga sorter för känsliga ögon till de som utlovar riktiga wowfransar.

Lash Sensational Lash Multiplying Mascara, Maybelline

Lovar: Skapar solfjäderformade fransar tack vare borste med 6 olika typer av borsthår.
Omdöme: Ger perfekt solfjäderform på fransen från första draget, tycker en testperson. Lätt att applicera med den rundade borsten, dock något kladdig. Passar dem som vill ha mycket svärta och volym. Sitter bra hela dan.
Betyg: 4

Läs mer och köp här! (länk till butik)

 

Grand Volume Lash Styler, Isadora

Lovar: Den dubbelsidiga borsten ska göra dina fransar solfjäderformade med supervolym.
Omdöme: Ger fylliga, markerade och långa fransar. Minus för att det lätt blir kladdigt och lite för mycket mascara på borsten. Och det är inte helt enkelt att separera fransarna med hjälp av borsten.
Betyg: 4

Läs mer och köp här! (länk till butik)

Bäst i test!

Vatn Waterproof, Idun

Lovar: Hållbart resultat, tvättas bort med vatten varmare än 38 grader. Fungerar även för känsliga ögon och linsbärare.
Omdöme: Smidig borste med små piggar. Lätt att applicera, klumpar inte. Ger långa separerade fransar snarare än täta och tjocka. Sitter bra, klarar till och med hot yogapass. Avlägsnas lätt med varmt vatten; färgen lossnar i sjok och lämnar inga som helst svarta spår.
Betyg: 5

Läs mer och köp här! (länk till butik)

 

The One 5-in-1 Wonder Lash, Oriflame

Lovar: Allt-i-ett-mascara med 3D- borste som lovar separera fran sarna, ge böj, längd och volym.
Omdöme: Den tunna borsten är mycket smidig att jobba med och kladdar inte. Däremot krävs flera lager för att skapa effekt. Klumpar inte. Blir ett fint och separerat naturligt resultat – perfekt vardagsmascara! Sitter hela dagen, men svår att få av.
Betyg: 4

Lär mer och köp här!

 

38°C Volumising, Sensai

Lovar: Vattenfast mascara som går att tvätta bort med vatten tempererat till 38 grader. Den böjda borsten är gjord för att stryka på flera lager för önskad effekt.
Omdöme: Borsten är utmärkt för att få med alla fransar och forma fritt. Dock är det lätt hänt att det kladdar lite innan man vant sig. Det blir ett naturligt yvigt resultat, men krävs en hel del gnuggande med varmt vatten för att få bort den.
Betyg: 3

Läs mer och köp här! (länk till butik)

Paradise Extatic, L’Oréal

Lovar: Att ge spektakulärt långa fransar, ultramjuk borste.
Omdöme: Borsten känns lite klumpig och svår att arbeta med, inte heller särskilt mjuk. Resultatet blir dock långa, täta fransar men med en mer naturlig look än spektakulär.
Betyg: 3

Läs mer och köp här (länk till butik)!

 

Lash Crown, Max Factor

Lovar: Kronformad topp för att separera och nå både yttre och inre fransar. De mjuka borststråna ska ge maximal volym från rötterna.
Omdöme: När man fått in knixen funkar borsten bra, fransarna separeras fint och det är enkelt att få färg ända in mot fransrötterna. Ger hyfsad volym och längd. Den vattenfasta varianten sitter som berget – det är nästan svårt att få bort den.
Betyg: 3

Läs mer och köp här! (länk till butik)

 

False Lash Effect, Max Factor

Lovar: Mascaran fördubblar storleken på dina fransar och ger lösfranseffekt.
Omdöme: Lite klumpig borste att arbeta med, hamnar lätt lite utanför. Men funkar att stryka på i flera lager och ger ett mycket svart och intensivt resultat. Volymen ökar betydligt.
Betyg: 4

Läs mer och köp här! (länk till butik)

 

Miss Baby Roll, L’Oréal

Lovar: Gummiborste som är vriden 180 grader och ger extra volym. Fångar upp även de minsta fransarna. Ger en långvarig böjd effekt.
Omdöme: Lätt att applicera och ger fin volym, tycker en person; en annan upplever den som klum- pig och svår- applicerad, ger ”spindelbens- fransar”, men är nöjd med längden. Ingen nämnbar böjd effekt hos någon av testpersonerna.
Betyg: 3

Läs mer och köp här! (länk till butik)

Året Runts redaktion ingick i testpanelen.

Text: Malin Forsberg

Foto: IBL