Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är årets bästa gräsklippare – se alla här

Elgräsklippare är bra för miljön och enkla att använda.

Foto: Shutterstock/TT

Är du på jakt efter en ny gräsklippare? Tänk på miljön och välj en batteri- eller eldriven variant. Här är årets bästa val!

Det är mycket att tänka på när man ska köpa ny gräsklippare. Vill du välja ett mer miljövänlig alternativ finnas det två olika sorter att föredra. En klippare driven av el eller batteri.

Slå på ljud

Vad är skillnaden på el- och batteridriven gräsklippare?

För dig med liten gräsmatta är en eldriven gräsklippare ett bra val. Är du dessutom en spontan person är det att föredra, då du slipper tänka på batteriet som måste vara laddat. Har du istället en stor trädgård är istället en batteridriven gräsklippare bäst. Då kan du röra dig fritt över stora ytor utan att behöva tänka på sladden. Ett bra tips är dock att investera i ett reservbatteri direkt.

Varför ska man välja elektriska gräsklippare?

En klassisk bensindriven gräsklippare är ofta tung och otymplig, medans de elektriska väger mindre och därför är enklare att manövrera. Den elektriska gräsklipparen har mindre utsläpp vilket gör den till ett bättre val för miljön –och plånboken då du slipper köpa drivmedel.

9 bra el- eller batteridrivna gräsklippare

1. Cocraft LM33

En enkel och praktiskt eldriven gräsklippare från Cocraft med uppsamlare på 33 liter och justerbar klipphöjd i tre steg. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

2. Stiga Combi 40 E

En miljövänlig elklippare från klassiska märket Stiga. Den är tyst och är enkel att köra, har central klipphöjdsinställning med sex olika positione. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

3. Gardena PowerMax 1400/34

En lättkörd och bekväm gräsklippare som passar perfekt till mellanstora gräsytor. Flexibelt handtag för bästa ergonomi och kraft. En gräsklippare som smidigt når fram nära väggar och murkanter. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

4. Husqvarna LC 141VLi

Batteridriven gräsklippare från Husqvarna, med ergonomisk design och hög kapacitet. Klarar av större och mer komplexa gräsmattor. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

5. AL-KO Classic

En lättviktsmodell från AL-KO som är enkel att använda. Hjulen sitter i linje med chassiet vilket gör det lätt att komma åt längs väggar och kanter. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

6. Bosch ARM 32

En eldriven gräsklippare från Bosch med en 1200 W powerdrive-motor. Går väldigt bra vid högt gräs och är enkel att hantera. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

7. Ryobi RLM 36X46S240

Batteridriven gräsklippare från Ryobi med uppsamlare och bakutkast. Rejäl klippbredd på 46 centimeter och central höjdjustering av klipphöjd i fem lägen. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

8. Makita DLM431PT2

En sladdlös gräsklippare från Makita för mindre gräsmattor. Utrustad med XPT - som ger förbättrad damm-och vattentålighet samt justerbart handtag. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

9. Black & Decker AC Hover Mower

En eldriven gräsklippare för den lilla trädgården. Lätt att köra tack vare luftkudden som den svävar på. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Sara Bäckmo: 5 tips för att slippa mördarsniglarna!