Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

Enkla husmorsknepet för att slippa jord under naglarna i trädgården: Lärt mig av farmor

01 sep, 2023 

För alla oss trädgårdsälskare är smuts under naglarna något som kommer med territoriet, nästan oavsett om man bär trädgårdshandskar eller inte.
Men det finns ett superenkelt och hyllat husmorsknep för att slippa jordiga fingrar.
– Min italienska farmor gjorde alltid det här för att hålla naglarna rena under trädgårdsarbete, säger en trädgårdsexpert i en video i sociala medier.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så knyter du en ampel till din krukaBrand logo
Se också: Så knyter du en ampel till din kruka

En trädgårdsfantast tog till TikTok för att dela med sig av ett otroligt enkelt och effektivt knep för att skydda naglarna från smuts när hon påtar i jorden.

I videoinlägget på den sociala medie-plattformen låter hon meddela att hon ”lärt sig från den bästa” – nämligen hennes farmor.

Fortsätt läsa för att ta del av farmorns husmorsknep. Allt du behöver är en tvål!

Därför funkar tvålmetoden under trädgårdsarbetet

Den italiensk-kanadensiska trädgårdsinfluencern- och entusiasten kallar sig själv för @theyoungnonno, alltså ”den unga italienska farmorn”. Hon har över 14 000 följare på TikTok, som alla engagerar sig i hennes trädgårdknep- och knåp.

Annons

I hennes bio går det att utläsa att hon arbetar som trädgårdscoach- och designer, och att hon älskar att dela med sig av smarta tips. Vi tackar och bockar för det.

I ett av inläggen tipsar hon om ett husmorsknep för att slippa jord under naglarna när man påtar i trädgården. Hon demonstrerar det enkla knepet – och resultatet är helt otroligt!

– Min italienska farmor gjorde alltid det här för att hålla naglarna rena under trädgårdsarbete, säger hon.

Knepet går ut på att man tar en fast handtvål och ”river” fingernaglarna på tvålen innan man påbörjar arbetet. Fettet i tvålen verkar smutsavstötande, vilket underlättar rengöringen efteråt.

”Varje dag lär man sig något nytt när man har italienska farföräldrar”, skriver hon skämtsamt under videoinlägget.

Knepet hyllas av följarna: ”Funkar ju faktiskt”

I kommentarsfältet uttrycker många trädgårdsvana följare att tvålknepet imponerat på dem. Här är några av rösterna som gör sig hörda:

Annons

”Jag kan inte bärga mig att testa detta knep!”, skriver en uppspelt följare.

”Det här tipset funkar ju faktiskt”, konstaterar en annan.

”Jag gör också det här, men inte för länge eftersom mina naglar bli lite torra. Jag smörjer dem med olivolja och citron efter att jag använt tvålmetoden”, tipsar en tredje som också är frälst av knepet.

”Solkräm, eller någon annan fet kräm, funkar lika bra för att underlätta tvätten efter trädgårdarbetet”, skriver en fjärde.

Vi på Allas redaktion blir också sugna på att testa detta tvålknep i trädgården. Kommer du göra det?

Annons